Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jan des Bouvrie: 'Als ik maar niet in jullie kist hoef'

EO herhaalt 'De Kist'; maandag, 23.55 uur, NPO 2

In zijn woonplaats Naarden is op 4 oktober interieurontwerper Jan des Bouvrie op 78-jarige leeftijd overleden. Hij was al een tijd ziek, hij leed onder meer aan prostaatkanker. Naar aanleiding van zijn overlijden herhaalt de EO vanavond de aflevering van 'De Kist' waarin Des Bouvrie te gast was.

Deel:

In september 2019 was Jan te zien in het programma De Kist. “Wat een prachtig leven heb ik gehad!” zei Jan des Bouvrie (77) toen hij presentatorKefah Allush op bezoek kreeg. "Ik hoop dat alles wat nog komt, net zo mooi is.” Het zijn gedachten van de interieurontwerper als hij af en toe eens omkijkt.

Het liefst wilde Jan des Bouvrie herinnerd worden als de man die Nederland anders heeft leren wonen. “Dat vind ik ook echt. Als je ziet hoe verschrikkelijk en somber het vroeger was...” Bang voor de dood is hij niet, vertelde hij. Ook niet na de constatering van prostaatkanker enkele jaren terug. "Ik ben er vooral mee bezig dat ik daar niet aan overlijd. Bij ellende in het leven heeft positiviteit me altijd gered."

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In De Kist raakt presentator Kefah Allush met Jan in gesprek over de kist waarin hij later begraven wil worden. Eén ding kan hij daarover al vertellen. Hij hoeft later niet zo nodig in een witte kist. "Dat vind ik zo gemakkelijk: 'Natuurlijk ligt Jan in een witte kist.' Ach, ik denk er nog niet over,” zegt de bekendste interieurontwerper van ons land. “Als ik maar niet in jullie kist hoef.”

Kijk hier de uitzending terug op NPO Start

--:--