Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jeangu Macrooy Nederlandse inzending Songfestival

Zanger speelde Judas in The Passion 2018

Jeangu Macrooy gaat Nederland vertegenwoordigen op de 65ste editie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam. Dit nieuws is vandaag bevestigd door de selectiecommissie in het nieuwe AVROTROS-programma Humberto op NPO Radio 1.

Deel:

Jeangu speelde in 2018 de rol van Judas in The Passion. Het duet tussen Jezus (Tommie Christiaan) en Judas (Jeangu Macrooy), waarin ze het nummer 'Huil Nou' zongen, maakte veel indruk.

Tekst loopt door onder video

Huil nou

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Onderscheidend

“We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is,” aldus algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade. “De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan.”

Vereerd

Voor Jeangu wordt zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival het grootste avontuur tot nu toe. Jeangu: "Ik voel me onbeschrijfelijk vereerd! Het is een hele grote droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik staan te springen om iets neer te zetten waar Nederland trots op kan zijn. Let’s go!”

Finaleplaats

Door de overwinning van Duncan Laurence vorig jaar in Israël is de Nederlandse deelnemer al zeker van een finaleplaats op 16 mei in het Rotterdamse Ahoy.

--:--