Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jelly organiseert antistressweekenden in Puglia

Jelly Knoll (34) woont sinds 2015 met haar gezin in Bari, Italië. Sinds kort organiseert ze hier ‘Ciao Bella Weekends’ voor vrouwen. “Het lijkt alsof ze hier meer tijd hebben. Als de zon schijnt, iedereen loopt langzamer.”

Deel:

“Ik ben opgegroeid in het dorpje Rouveen, maar heb altijd wel het gevoel gehad dat ik meer van de wereld wilde zien. Op een avond hadden mijn man Arno en ik er een gesprek over. Een dag later stuurde hij me een vacature in Bari die perfect bij hem paste. Bari, waar ligt Bari?, dacht ik. Ik keek meteen op google en zag dat het in Puglia, Zuid-Italië lag. Dat leek me wel wat.

Vier_de_liefde_fotografie_--_Puglia-256

Toen ik in Nederland woonde, werkte ik als beleidsadviseur bij de politie in IJsselland. Nu was ik opeens huisvrouw. Dat was wel even wennen, maar ik ontdekte al gauw dat het ook heerlijk was. Tijdens onze verhuizing was David, onze zoon, negen maanden oud. Bijna elke dag ging ik met hem naar het strand of een nieuw dorpje verkennen. Als mijn vriendinnen hier logeerden, zeiden ze regelmatig: ‘Wat is het hier relaxed. Er is zoveel rust, en je hoeft niets. In Nederland is zoveel druk en stress.’ Toen dacht ik: wat is dat eigenlijk fijn dat ik in deze fase van mijn leven gewoon die rust heb om echt te zijn in het hier-en-nu en tijd door te brengen met mijn kinderen. Op te gaan in het moment en te ontspannen. Weer de vrijheid te voelen die je als kind voelde.

'Als in Puglia de zon schijnt, loopt iedereen langzamer'

Inmiddels is David vier jaar oud en is ook Isabella (1,5) er. Allebei gaan ze een aantal ochtenden naar het kinderdagverblijf. Terwijl de kinderen naar school zijn, ga ik ergens cappuccino halen. En iedere keer kan ik hier weer opnieuw van genieten. Ik ruik de zee, voel de zon en proef de heerlijke Cappuccino. Voor mij is dit puur genieten: eenvoud.

Wat ik mooi vind, is de tijd die Italianen nemen om gewoon lekker buiten te wandelen, tijd om met elkaar te praten op straat. Het lijkt alsof ze hier meer tijd hebben. Als de zon schijnt, loopt iedereen langzamer. Je ziet dat iedereen daarvan geniet. Als je hier langer woont ga je dit gedrag overnemen.

Vier_de_liefde_fotografie_--_Puglia-368

Vanaf het moment dat Isabella ook naar de opvang ging, dacht ik: nu is het tijd dat ik hier ook iets ga doen. Ruim twee jaar heb ik de tijd gehad om te broeden op ideeën. Ik zit boordevol ideeën en zie overal mogelijkheden en kansen. Nieuwe concepten creëren vind ik heerlijk, evenals mensen verwennen en het hen naar de zin maken. Ik wil mensen graag meegeven dat het geschenk van het leven ons iedere dag wordt aangeboden. Het leven in het nu, waarvan we dachten dat we het hadden achtergelaten in onze kinderjaren. Denk heel bewust na en maak keuzes: wie wil ik zijn in deze fase van mijn leven en wat wil ik doen? Alle keuzes zijn prima. Als ze maar bewust zijn genomen vanuit je ziel.  Zorg dat je een bezield ritme leert te creëren en geen ritme dat gericht is op overleven (Marcus 8:36). Laat het niet allemaal aan je voorbijgaan. Dat je leeft in die stressroes en maar doorgaat. Sta ook eens stil en kijk naar die huidige situatie" is dit echt wat je wilt?

'Ik heb meer handvatten en inzichten gekregen'

Zo ben ik ertoe gekomen om Ciao Bella Weekends te organiseren: weekends waarin vrouwen kunnen opladen en stilstaan bij hun leven, in de prachtige Mediteriaanse omgeving van Puglia. Tijdens het weekend is er aandacht voor bezinning, ontspanning, ongedwongen ontmoetingen, cultuur en het heerlijke Italiaanse eten. 

Het eerste Ciao Bella Weekend heeft mijn verwachtingen overstegen. Ik hoop dat dit zo mag blijven. Dat mensen weggaan met het gevoel van: ik ben heerlijk opgeladen en heb handvatten en inzichten gekregen om mijn leven beter vorm te geven.  

Tussenstop

Puglia masseria

Daarnaast plan en ontwerp ik exclusieve reizen in de meest bijzondere en mooie Masseria’s van Puglia. Kleinschalig, elegant, exclusief, uitstekende service en een goede locale keuken.  

In september verhuizen we als gezin naar Noord-Italië, omdat Arno’s kantoor verhuist. We hadden de keus: of naar Nederland of een tussenstop in Noord-Italië. Dat zag ik wel zitten. Mijn werkzaamheden in Puglia blijf ik zeker doen. Deze omgeving heeft mijn hart gestolen!”

Ook een weekend opladen bij Jelly? Kijk hier voor meer informatie over het programma. Bekijk ook Jelly’s website waarin ze je allerlei inspiratietips geeft over Puglia en Italië.

De vijf mooiste plekjes van Puglia ontdekken? Klik hier.

Marlies (redacteur bij Eva) maakte alvast een weekend bij Jelly mee. Bekijk hier haar ervaringen.

Geschreven door

Marlies Medema

--:--