Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jezus’ ouderlijk huis gevonden?

“Het is niet onmogelijk”

Een Britse archeoloog claimt dat een eerste-eeuwse woning, gevonden onder een klooster in Nazareth, Jezus’ ouderlijk huis kan zijn geweest.

Deel:

Dr. Ken Dark van de Universiteit van Reading (Groot-Britannië) beargumenteert het niet onmogelijk is dat Jezus in het huis geleefd heeft.

Jezus van Nazareth
Volgens de Bijbel groeide Jezus op in Nazareth voordat hij zijn geboortestad verliet om wonderen te verrichten. Momenteel is Nazareth een stad met 60.000 inwoners. De meerderheid van de inwoners is moslim.

Locatie
Dark en zijn team begonnen de uitgravingen onder het klooster van de Zusters van Nazareth in 2006. Hij ontdekte toen een eerste-eeuws huis met binnenplaats, compleet met deuren en ramen, uitgehouwen uit rots. “De mogelijkheid dat Jezus hier geleefd heeft, is gebonden aan de locatie”, aldus Dark. “Het is altijd moeilijk om een archeologisch bewijs te linken aan specifieke mensen.”

Mogelijk?
Ken Dark gebruikte eerst conventionele archeologische methodes om zowel het huis als een een Byzantijnse kerk die daaroverheen was gebouwd te dateren, en concludeerde toen dat de kerk ooit groot genoeg was om de pelgrims eeuwen geleden te hebben aangetrokken. Of Darks opgraving het huis is waar Jezus opgroeide, is niet mogelijk om te zeggen op grond van archeologische onderzoeken. “Maar aan de andere kant, er is geen goede archeologische reden om zo’n identificatie als onmogelijk te bestempelen.”

Bron: Huffington Post / Foto: Flickr

--:--