Ga naar submenu Ga naar zoekveld

John de Wolf in 'De Kist': 'Kon verlies vader geen plek geven'

'Daarom gestopt met voetbal'; maandag, 23.25 uur, NPO 2

Deel:

John de Wolf hoopt dit jaar 58 te worden; de leeftijd waarop zijn vader overleed. “Dat is natuurlijk wel een dingetje,” vertelt de oud-voetballer aan Kefah Allush in De Kist (EO). Toen Johns vader overleed, was hij net te laat om afscheid te kunnen nemen. "Dat kon ik destijds geen plek geven."

Kefah ontmoet John bij de Kuip, het voetbalstadion van Feyenoord, waar hij als verdediger triomfen vierde. Tegenwoordig is John bij de Rotterdamse voetbalclub actief als assisent van trainer Dick Advocaat. In De Kist praat Kefah met John door over het overlijden van zijn vader.  “Daar heb ik heel lang problemen mee gehad," vertelt John. "Ik snapte niet waarom hij niet op mij gewacht had. Maar de laatste jaren heb ik er meer vrede mee gekregen.”

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het gemis is nog altijd groot, maar wordt wel minder. “Omdat ik het toen geen plek kon geven, ben ik gestopt met voetballen. Maar ook nu nog word ik emotioneel als ik aan mijn vader denk," zegt John. "Hij was een fantastische, liefdevolle pa.”

'Genieten nu moeder er nog is'

Recent heeft John zijn moeder naar een verpleeghuis moeten brengen, omdat ze dement wordt. Maar over haar naderende dood wil hij liever nog niet nadenken. "Het lijkt me verschrikkelijk als je allebei je ouders kwijt bent. Daarom geniet ik er nu nog van, dat ze er nog is."

De Kist: John de Wolf

Maandag 9 maart, 23.25 uur, NPO 2

Kijk hier 'De Kist' terug

--:--