Ga naar submenu Ga naar zoekveld

John Slabbekoorn en Jeanet Wolf in 'Steenrijk, straatarm'

Coaches ruilen met arme familie Janssen; woensdag, 20.30 uur, SBS 6

Deel:

Jeanet Wolf en John Slabbekoorn uit het Belgische Ittre runnen een succesvol coachingsbedrijf. Het ondernemerskoppel is rijk en reist veel naar het buitenland. Maar in Steenrijk, straatarm (SBS 6) ruilen ze tijdelijk van huis, budget en leven met de familie Janssen uit Duiven, die rondkomt van een krap weekbudget. Kunnen ze wennen aan elkaars bestaan?

De ondernemers John Slabbekoorn en Jeanet Wolf wonen weliswaar in Ittre, maar verblijven een groot deel van het jaar in het buitenland. Dat is met hun business, die grotendeels online plaatsvindt, geen enkel probleem. John en Jeanet, die we vandaag leren kennen in Steenrijk, straatarm, runnen een coachingsbedrijf. Ze leren ondernemers misbaar te worden voor hun bedrijf, zodat ze meer vrijheid in hun leven kunnen ervaren, zoals zakelijk als privé.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Xandra en Sietze Janssen Steenrijk straatarm
De familie Janssen uit Duiven ruilt in 'Steenrijk, straatarm' met John Slabbekoorn en Jeanet Wolf uit Ittre. Credits: Talpa/Vincent TV Producties.

Maar in Steenrijk, straatarm gaan we ook naar Duiven, dat onder de rook van Arnhem ligt. Hier woont de familie Janssen, die het financieel niet zo breed heeft. Moeder Xandra, vader Sietse en hun kinderen Charissa, JJ, Xayenne en Yaylin moeten rondkomen van een krap weekbudget. Toen er vorig jaar bij Xandra borstkanker werd geconstateerd, werd het leven van het gezin Janssen helemaal op zijn kop gezet.

De familie Janssen verblijft in de moderne woonboerderij van John en Jeanet

Kunnen Sietse en Xandra Janssen hun zorgen even vergeten, nu ze tijdelijk hun intrek mogen nemen in de moderne woonboerderij van John Slabbekoorn en Jeanet Wolf in Ittre? Hier mag het stel uit Duiven een week vertoeven met hun kinderen. Ze hebben in Steenrijk, straatarm ook veel meer geld te besteden dan ze gewend zijn.

Maakt geld gelukkig?

Voor John en Janet zal het even wennen zijn nu ze van een krap budget moeten rondkomen. Zullen ze hun luxe levensstijl missen? Na een week blikken beide huishoudens terug op het experiment. Hoeveel hebben ze met elkaar gemeen, ondanks hun verschillende financiële positie? 

Steenrijk, straatarm

Het rijke ondernemersstel John Slabbekoorn en Jeanet Wolf uit het Belgische Ittre ruilt een week met de familie Janssen uit Duiven. Kunnen ze wennen aan elkaars woning, budget en leven?

Woensdag 30 september, 20.30 uur, SBS 6 

Beeld: Talpa/Vincent TV Producties

--:--