Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Johnny de Mol is verteller in The Passion

Herhaling The Passion op Stille Zaterdag 11 april, 22.00 uur, NPO 3

Als verteller van The Passion neemt Johnny de Mol de kijkers dit jaar mee door het lijdensverhaal van Jezus. Het thema van deze tiende editie is ‘vrijheid’. “Jezus was voor inclusiviteit: iedereen verdient het om mee te mogen doen.”

Deel:

Wat hoop je als verteller over te brengen op het publiek?
“Als je anno nu aan vrijheid denkt, kom je snel uit bij een vluchteling, die alles moet achterlaten en vervolgens niet meer meetelt. Maar Jezus was voor inclusiviteit: iedereen verdient het om mee te mogen doen. Dat ben ik met Hem eens.”

Wat haal jij zelf uit het paasverhaal?
“Die laatste uren uit het verhaal hebben te maken met vriendschap, vertrouwen en liefde. In de kern gaat het erom dat we liever voor elkaar moeten zijn. Kwetsbare mensen willen niet als slachtoffer gezien worden, ze willen écht gezien en gehoord worden.”

Johnny de Mol over vrijheid en The Passion

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Volg je je hart of je hoofd?
“Meer vanuit mijn hart. Dus wanneer ik te maken krijg met onrecht, moet ik echt tot tien tellen om de slimste weg te kiezen. Bijvoorbeeld: Mohammed komt in een huis te wonen en de buurman zegt: ‘Daar woonde eerst mijn beste vriend, rot op met die Mohammed.’ Dan kun je die man direct bestempelen als racist, maar je kunt ook het gesprek met hem aangaan en wanneer hij uitgeraasd is, vragen: ‘Zullen we morgen bij Mohammed een baksteen naar binnen gooien of gaan we een bakje koffie bij hem doen?’ Dan denk ik dat hij wel openstaat voor die koffie.”

Loop mee met de virtuele processie van The Passion. Thuis, en toch met elkaar verbonden. Juist nu! En meelopen kan al heel eenvoudig door alleen je naam achter te laten. Ga naar live.thepassion.nl en loop mee!

Wat ben je kwijtgeraakt in je leven?
“Eigenlijk wil ik deze vraag omdraaien, naar wat ik heb behouden. Dat is een soort eeuwig kind in mij. Als kind kijk je heel open en vrij – zonder filter – naar de wereld. Iemand van 2 jaar oud zegt niet: ‘Ik vind donkere kindjes niet leuk.’ Zelf kijk ik ook met kinderlijke verwondering naar de wereld, ongeacht wie er voor me staat.”

Wat is voor jou een belangrijke levensles?
“Ik houd mijn verwachtingen laag en het moreel hoog. Mensen hebben vaak veel te hoge verwachtingen, waardoor ze teleurgesteld raken in elkaar. Wanneer je verwachtingen niet hoog zijn, raak je minder snel teleurgesteld.”

Ik houd mijn verwachtingen laag en het moreel hoog

Wat ontroert je?
“Mensen die een laag zelfbeeld hebben en die zichzelf niet te gek vinden. En mensen met een beperking die gevlucht zijn om oorlog. Zeker wanneer het kinderen zijn; zij zijn zo weerloos. Deze mensen raken mij.”

Welke vraag zouden mensen zichzelf moeten stellen?
“Vier ik het leven genoeg? Dat wil niet zeggen dat je elke dag tot 4.00 uur in de kroeg staat, maar dat je geniet van kleine dingen. De combinatie: vier het leven én sta wat vaker stil bij het leven. Vier ik het leven? Yes. Sta ik erbij stil? Yes. Top, dan ga ik weer door met het leven vieren.”

Personalia Johnny de Mol

• 41 jaar.
• Won in 2015 de Gouden Televizier-Ring voor tv-serie SynDROOM.
• Presenteert de programma’s  DanceSing, Superkids en Down Met Johnny.
• Is dit jaar de verteller van The Passion.

Geschreven door

Elsina Neutel

--:--