Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joke Verweerd over corona: 'Geen makkelijke antwoorden'

Slot radiotweeluik 'Zin, Zout en Zegen'; zondag, 19.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

"Soms wordt heel goedbedoeld gezegd dat we ons geen zorgen hoeven te maken, omdat God erbij is," zegt Joke Verweerd in Zin, Zout en Zegen (EO). "Maar als God belooft dat Hij er zal zijn, is dat een diepe waarheid die je alleen maar zelf kunt ontdekken." De schrijfster is te gast bij Yvonne Sprunken in het slot van een tweeluik over corona.

In deze tijd hebben veel mensen via sociale media hun zegje gedaan over corona, de ziekte die velen angst aanjaagt. Ook christenen lieten van zich horen, soms met teksten als: "Jezus overwon de dood, dus ook het coronavirus." Yvonne Sprunken gaat hierover in gesprek met schrijfster Joke Verweerd, die begrijpt dat dit soort uitspraken goed bedoeld zijn. "Maar mensen zeggen dit soms te makkelijk tegen elkaar," zegt Joke, die zelf aan den lijve heeft ervaren dat het leven niet altijd makkelijk is. "Diepe waarheden in het geloof kun je alleen zelf ontdekken, vaak dwars door de ellende heen." 

Luister naar het radiotweeluik met Joke Verweerd

In twee afleveringen van Zin, Zout en Zegen gaan schrijfster Joke Verweerd en dominee Arie van der Veer in op de zorgen rond het coronavirus. Je kunt hier naar het eerste deel uit dit radiotweeluik, luisteren, dat de EO op zondag 22 maart heeft uitgezonden. Luister ook alvast naar het tweede deel, dat op zondag 29 maart wordt uitgezonden. 

Zondagavond zoomt Yvonne in Zin, Zout en Zegen – vanwege het coronvirus niet in een kerk opgenomen, maar in een studio –  in op een belofte van God: "Ik zal er zijn' Hierover zegt Joke: "Dat Hij er zal zijn, is iets anders dan dat Hij geeft waar je om vraagt." Maar wat heb je aan zo'n belofte als je gebukt gaat onder zorgen en verdriet?

Meditatie over: 'Zorgen maken'

Dominee Arie van der Veer verzorgt ook deze keer de overdenking. Zijn meditatie sluit aan bij het thema: ‘Zorgen maken’. Hij leest met ons Psalm 94: 18,19. Kijk op de site van Zin, Zout en Zegen voor meer informatie over deze uitzending.

Zin, Zout en Zegen: zorgen over corona (deel 2)

Zondag 29 maart, 19.00 uur, NPO Radio 5

--:--