Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jolanda Brouwer stapte uit gewelddadig huwelijk

Zin, Zout en Zegen, zondag, 19.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

Yvonne Sprunken spreekt in het radiomagazine Zin, Zout en Zegen (EO) met Jolanda Brouwer, die een gewelddadig huwelijk achter de rug heeft. Haar man hield haar voor dat ze niets waard was, en zelf geloofde ze dat ook. Nu is ze ervan overtuigd dat ze er wel degelijk mag zijn. 

Hoewel Jolanda Brouwer niet in het ziekenhuis belandde, zat ze wel regelmatig onder de blauwe plekken en liep altijd op haar tenen. 'Oorlogsgebied' noemt ze haar eerste huwelijk. Dat er weer een bom zou ontploffen wist ze, het was enkel de vraag wanneer. Jolanda leefde 8 jaar lang in een gewelddadig huwelijk. En ze geloofde de boodschap van haar man: "Jij bent niets waard."  Dat vond ze namelijk zelf ook.

'Mijn eigen bevrijdingsdag'

In een lege Stadskerk in Groningen vertelt Jolanda haar verhaal aan presentatrice Yvonne Sprunken. Een verhaal met een happy end. Jolanda vond namelijk niet alleen de moed om uit haar gewelddadige huwelijk te stappen, maar is er inmiddels ook van overtuigd dat ze wel degelijk waarde heeft. Dus ze zal zich nooit, maar dan ook nooit meer, laten vernederen of mishandelen. Ze vertelt dat ze in juni 2015 haar eigen bevrijdingsdag had. 

'Niet oordelen'

Jolanda en Yvonne luisteren in Zin, Zout en Zegen samen naar de preek van Arjan Zantingh. De voorganger sluit aan bij de actualiteit van 'black lives matter'. Hij heeft een actuele Bijbelse boodschap voor ons allemaal: "Veroordelen kan niet, zelfs oordelen is not done."

Zin, Zout en Zegen: Jolanda Brouwer

Het radioprogramma Zin, Zout & Zegen staat iedere zondagavond stil bij authentieke geloofsverhalen en de rol van geloof in het dagelijks leven. In deze aflevering spreekt Yvonne Sprunken met Jolanda Brouwer, die de moed had om uit een gewelddadig huwelijk te stappen. Je kunt hier alvast naar deze uitzending luisteren. 

--:--