Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jonathan Roumie (‘Jezus’) over wonderlijke weg naar ‘The Chosen’

De Amerikaanse acteur Jonathan Roumie schittert op dit moment in meer dan 156 landen als Jezus in de populaire serie ‘The Chosen’. Toch zag zijn leven er niet altijd rooskleurig uit. In 2018 wist de acteur door grote financiële zorgen niet meer of hij de volgende dag wel te eten had. Amper vier jaar en veel bijzondere gebeurtenissen later deelt hij zijn verhaal.

Deel:

Na verschillende functies in de filmindustrie – van personal assistant tot location manager – wordt Roumie gegrepen door het acteursvak. “Als jonge jongen had ik altijd al een creatieve inslag. Ik had niet verwacht dat ik als acteur aan de slag zou gaan. Maar toen ik eenmaal door dit vak werd gegrepen, kon ik er niet meer omheen. Ik geloof dat God mij deze kant op heeft gestuurd.”

Wanhoop

“Ik ging naar Los Angeles, maar ik had geen idee wat mijn volgende hoofdstuk zou zijn. En hoe ik dit überhaupt (financieel) zou overleven. Ik had genoeg eten voor één dag. Meer niet. Er lag een stapel rekeningen die ik nog moest betalen. En ik kon al weken geen goed inkomen verdienen. Dus ik ging op mijn knieën en ik deelde mijn zorgen met God. Het gebed kan ik mij niet meer precies herinneren, maar ik herinner mij nog goed mijn wanhoop en pijn.” 

‘Ik kan het niet meer’

Jaren bad Roumie of hij iets anders mocht doen. “Laat me alstublieft zien wat het is”, zei de acteur. Maar het bleef stil. Tot de acteur op een dag losliet wat hij zo lang had vastgehouden. “Ik bad: ‘Jezus, U zegt dat Uw juk zacht is en Uw last licht. Neem het mijne, want ik kan het niet meer dragen. Ik laat het los en mij ga mij er niet meer druk om maken. Dat mag Ú nu doen.’”

God en carrière

“Vóór dat moment liet ik God toe op de meeste terreinen van mijn leven. Maar niet op het terrein van mijn carrière. Daar zei ik als het ware: ‘I got this! Het gaat goed!’. Totdat ik besefte dat ik het helemaal niet zelf kon. Op die ochtend liet ik het allemaal los en liet Gods hulp toe. Ik gaf me volledig over en besefte dat God op álle terreinen in mijn leven betrokken is.”

Overgave

Wanneer Roumie later die dag weer thuiskomt, ontdekt hij iets bijzonders. “Ik vond vier cheques in mijn brievenbus. Vier! Ik was met stomheid geslagen. Ik opende de ene na de andere cheque. Duizend dollar, achthonderd dollar… Ik kreeg zelfs geld voor een opdracht die ik jaren geleden had gedaan. En nu ineens was daar de cheque! Ik leerde om mij over te geven. En drie maanden later belde regisseur Dallas Jenkins. Ik had al eerder in een paar kleine producties van hem gespeeld; ook de rol van Jezus. Hij zei: ‘We gaan een serie over Jezus maken. Wil je de sandalen weer aan?’

Benieuwd naar 'The Chosen'? Kijk de serie nu op NPO Start/Plus!

Volg alles van The Chosen: meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang wekelijks een e-mail met achtergronden bij deze inspirerende serie.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--