Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jongen (18) vergeeft agente die zijn onschuldige broer doodschoot

Ontroerend moment in rechtbank

In de rechtbank van Dalles vond onlangs een hartverscheurende en zelden vertoonde verzoening plaats tussen een nabestaande en een moordenaar. Verrassend genoeg omhelsde een 18-jarige man de politieagente die in 2018 zijn onschuldige broer had doodgeschoten en wenste haar alle goeds toe. "Ik vergeef je."

Deel:

De gewelddadige en zeer trieste dood van Botham Jean (26) is een van de meest spraakmakende moordzaken die de Amerikaanse staat Texas de afgelopen jaren heeft gekend, aldus het AD. Agente Amber Guyger ging in 2018 na haar dienst naar huis, maar stapte vervolgens per ongeluk het verkeerde appartement op een andere verdieping binnen. De deur van het appartement stond op een kier, en omdat ze dacht dat Botham Jean een inbreker was, schoot ze hem neer. Hij overleed ter plekke.

Doodslag

De zaak zorgde voor maatschappelijke onrust in Dallas, omdat de openbaar aanklagers haar in eerste instantie alleen wilden vervolgen voor doodslag en niet voor moord. Uiteindelijk eiste justitie 28 jaar tegen de 31-jarige Guyger. De voormalige politieagente kreeg uiteindelijk geen 28 jaar, maar 10 jaar celstraf. Ze kan over 5 jaar voorwaardelijk vrijkomen als ze zich goed gedraagt.

Vergeving

Na de bekendmaking van het verrassende vonnis richtte de 18-jarige Brandt Jean zich direct tot de moordenaar van zijn broer. De verwachting was - zeker na alle controverse en de fors lagere gevangenisstraf - dat hij woest zou zijn op de agente. In de plaats daarvan schonk hij haar vergeving en wenste Brandt haar alle goeds toe. "Ik vergeef je, en ik weet dat als jij je tot God richt en Hem vraagt om vergeving, Hij het je zal geven”, stamelde hij in tranen.

Bijbel

Terwijl bezoekers en zelfs de rechters in de zaal in tranen uitbarstten, vervolgde de jonge Brandt zijn hartverscheurende relaas. "Ik wil het beste voor jou. Ik wil eigenlijk niet eens dat je naar de gevangenis gaat. Geef je leven aan Christus. Ik denk dat dit is wat mijn broer Botham ook voor jou zou willen.” Vervolgens omhelsde hij Amber en gaf haar een Bijbel.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--