Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joost in 'Zie je zondag!' over zijn nieuwe thuis in de kerk

'Door een ontmoeting in de kroeg'; zondag 9.20 uur, NPO 2

Deel:

Presentator Marleen Stelling is in het EO-programma Zie je zondag! te gast in de hervormde gemeente IJsselmuiden/Grafhorst, waar ze vanmorgen Joost van Wissen ontmoet. Hij vertelt dat hij eerst niets met het geloof had. Hier kwam door een bijzondere ontmoeting verandering in. 

Joost van Wissen kwam in de kroeg Corina tegen. Toen hij met haar ging daten, kwam hij erachter dat ze christelijk was. Joost was niet gelovig, maar ging zich door Corina wel steeds meer in het geloof verdiepen. In Zie je zondag! vertelt hij aan Marleen Stelling dat hij af en toe met Corina meeging naar de kerkdienst en Bijbelstudies deed. Het geloof van Joost is sindsdien gegroeid en hij voelt zich steeds meer thuis in de kerk. 

'Andere kerk dan mijn ouders'

Ook veearts Henriette Bruggink heeft haar plek in IJsselmuiden gevonden. Ze voelde zich niet meer thuis in de kerk van haar ouders en ging op zoek naar een nieuwe gemeente. Haar ouders vonden dit een moeilijke keuze. Hier heeft zij een weg in moeten vinden. 

Zie je zondag! – IJsselmuiden/Grafhorst

Marleen Stelling duikt in de wereld van protestantse gemeenten; van conservatief tot vrijzinnig, van ingetogen tot uitbundig, van traditionele dorpskerk tot migrantenkerk. Hoe geven kerken zichzelf vorm om in deze tijd relevant te zijn? Deze week is Marleen in Zie je zondag! te gast in de hervormde gemeente IJsselmuiden/Grafhorst.

Zondag 7 maart, 9.20 uur, NPO 2

Kijk hier de uitzending terug

--:--