Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kalenders en projecten voor de veertigdagentijd

Zo leef je in de vastentijd toe naar Pasen

Deel:

Op Aswoensdag begint de veertigdagentijd. Een project of kalender volgen is dan een fijne manier om naar Pasen toe te leven. Maar hoe word je wijs uit het groeiende aanbod van kalenders en projecten rondom de veertigdagentijd? Visie zet er een aantal voor je op een rij.

Tear: Bergopwaarts

Voor het 11e jaar op rij heeft Tear een scheurkalender voor de veertigdagentijd. Rondom het thema ‘Bergopwaarts’ ga je aan de hand van de Bijbel de diepte in. Samen met Mama Sestra is er ook een speciaal gezinsboekje gemaakt, passend bij de scheurkalender. Ook biedt Tear materiaal voor kerken en kringen.

Prijs: €3,95
Meer info: kalender.tear.nl 

Nederlands Bijbelgenootschap: Overbruggen

Met het gratis leesplan van het Nederlands Bijbelgenootschap duik je in het Matteüs-evangelie. "In dit evangelie slaat Jezus steeds weer een brug tussen het koninkrijk van de hemel en ons leven op aarde." Elke dag krijg je een korte uitleg bij de Bijbeltekst en een bezinningsvraag om de tekst met je eigen leven te verbinden. 

Prijs: gratis
Meer info: bijbelgenootschap.nl

EO: 40 dagen – 40 vragen

Wil je meer aandacht voor elkaar en je verbinden met anderen? Dan is de digitale scheurkalender iets voor jou. 40 dagen – 40 vragen stelt vragen die je helpen bij het geloofsgesprek met anderen. Het geeft verdieping aan je relatie met je gezin, vrienden of collega’s. Elke dag ontvang je om 6.00 uur in je mailbox een prikkelende gespreksvraag voor aan de ontbijttafel, om over te mijmeren op de fiets of te bespreken na het avondeten met je kinderen. Veertig dagen lang.

  • Prijs: gratis
  • Inschrijven kan via EO.nl.

PKN: Sta op

Het veertigdagenproject van de PKN heeft dit jaar een kalender met een dagelijkse Bijbeltekst, een vraag, recepten en praktische ideeën voor de invulling van de veertigdagentijd, zoals '40 dagen danken met paastakken'. 

Prijs: gratis
Meer info: protestantsekerk.nl

Studio Sprankel: Paasproject

250_paasproject_studio_sprankel

Een kant-en-klaar knutselpakket om samen met het hele gezin toe te leven naar Pasen. Studio Sprankel heeft een leuk paasproject ontwikkeld met mooie posters, knutsels en vragen. Het project is in 6 weken, maar ook in 3 weken te volgen.

Prijs: vanaf €22,50,-
Meer info: bijstudiosprankel.nl

Ignatiaans Bidden: De morgen komt!

Veertig dagen lang een dagelijkse e-mail met bijbelteksten, gebedssuggesties, citaten en tips over hoe te bidden rondom het thema ‘De morgen komt!’. Deze online retraite is ontwikkeld door de jezuïeten.

Prijs: gratis
Meer informatie: ignatiaansbidden.org

Meer tips voor de veertigdagentijd

Meer weten over de veertigdagentijd? Lees de artikelen met achtergrondinformatie of doe inspiratie op om te vasten:--:--