Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kampeerblunders: 'Twee zwaarbewapende agenten keken toe terwijl we onze tent weer inpakten'

Lachen om kampeerbloopers en -drama's

Of je nu een beginnende kampeerder bent, of al jaren ervaring hebt: Er kan zomaar iets misgaan tijdens het kamperen. We vroegen onze social-mediavolgers naar hun ergste kampeerblunders. Van een lekkende tent tot een opblaasbare tent opzetten zonder pomp. Je leest de blunders hier!

Deel:

Jenny

“Tijdens onze kampeervakantie bleek een fles rode wijn bedorven te zijn. We besloten de fles leeg te gieten naast onze tent, waarna we dagen in de alcohollucht hebben gezeten. Zonder wijn!”

Marije

“Toen we op doorreis waren, kwamen we erachter dat we ketjap in de bovenkastjes van de caravan hadden laten staan. Het jaar daarop deden we per ongeluk hetzelfde, maar dan met suikerstroop. Sindsdien verpakken we alles zeer goed en bergen we het onder in de caravan op.”

Linda

“In Zuid-Frankrijk aangekomen kwamen we erachter dat de sleutel van onze grote dakkoffer nog thuis lag. We hadden daardoor geen slaapzakken, geen luchtbedden, geen fornuisje en geen borden en bestek. We hebben alles moeten kopen of lenen. Gelukkig kwam onze dochter na vijf dagen op dezelfde camping aan, met onze reservesleutel. Tot die tijd bleken we prima toe te kunnen met weinig, gelukkig.”

Agnes

“We kwamen er op de camping achter dat de pomp van de opblaasbare tent nog thuis lag. Geen enkele pomp van onze medekampeerders bleek op onze tent te passen. Mijn man moest in de omgeving op zoek naar een kampeerwinkel, waar gelukkig een pomp te koop was die paste. Enige tijd later konden we toch beginnen met het opzetten van de tent.”  

Judith

“Voor onze laatste nacht zetten we onze tent pas ’s avonds in het donker op. Na het diner kwamen we erachter dat de tent in een mierennest stond. We hebben maar besloten in de auto te slapen.”

Fenny

“Tijdens onze eerste kampeervakantie als pasgetrouwd stel gingen we wildkamperen in Macedonië. Na een flinke zoektocht vonden we een mooi terrein, waar we onze tent opzetten. Er stond op het terrein wel een bord waar ‘iets archeologisch’ opstond, maar dat leek ons niet zo interessant. Tegen het eind van de avond kwam er een auto aanrijden. Het bleek de plaatselijke politie te zijn. We hadden onze tent opgezet op een archeologisch terrein. Onder toeziend oog van twee zwaarbewapende agenten hebben we alles weer ingepakt. Ze verwezen ons naar de tuin van een plaatselijk hotel, daar mocht onze tent wel staan. Het leek ons echter niet zo’n goed idee om, om twaalf uur ’s nachts opnieuw de tent op te gaan zetten. We hebben gekozen voor een nachtje in het hotel.”

Annechien

“Van Ede naar Kroatië rijden en vlak voor de eerste camping - dus ruim twee dagen onderweg - elkaar aankijken en verschrikt constateren dat we de gastelletjes niet mee hebben. Die stonden nog in de schuur. Dus eerst drie dagen sla gegeten met vleeswaren voor op brood. We zijn iets eerder vertrokken naar een tweede camping én bewoonde wereld om daar in een wat grotere plaats opzoek te gaan naar een campingwinkel. Wel samen smakelijk om gelachen.”

Elizabeth

“We hadden de tent niet geïmpregneerd, waardoor die lekte als een zeef.”

Cora

“Nadat we alles opgeruimd hadden, bleek er nog een oude haring verborgen in het gras te zitten. Ik stapte erin en haalde mijn voet flink open. We moesten met spoed naar de huisartsenpost en ik kon nog maar weinig met mijn voet. Het was pijnlijk en bloederig.”

Moniek

“Tijdens onze huwelijksreis gingen we kamperen en vergat mijn man de stokken van de tent. Vervolgens begaf de auto het ook nog. Uiteindelijk belandden we noodgedwongen 150 kilometer verderop bij mijn schoonouders op de camping. Zij hadden namelijk een reservetent mee. We hebben onze allereerste vakantie samen dus noodgedwongen met mijn schoonouders door moeten brengen.”

Emma

“We sliepen met drie vriendinnen (en al onze spullen) in een veel te klein tentje. Ergens wisten we wel dat het niet handig is om je tentje zo vol te stoppen dat tegen alle tentwanden iets aanduwt, het doek zou dan namelijk kunnen gaan lekken bij regen. Maar we gingen niet uit van regen. Helaas begon het direct de eerste nacht heel hard te regenen, waardoor we het echt niet droog hielden. Volgende keer toch maar een extra tentje mee.”

Judith

“Als tiener ging ik voor het eerst kamperen samen met een vriendin. De dunne tentwandjes waren nogal wennen voor ons. We kregen namelijk vanuit een tent verderop de vraag of we zachter konden praten. Ze bleken ons gesprek letterlijk te kunnen volgen.”

Thirza

“Om drie uur ’s nachts zijn we vanaf onze camping weer terug naar huis gereden. Onze huilende baby gilde de hele camping wakker.”

Desiree

“Ik scheurde mijn enkelband toen ik uit een wc-hokje op de camping viel.”  

Nancy

“Toen we eindelijk op de camping waren aangekomen, was er een enorme regenbui en bleek onze vouwwagen lek.”

Kan je er na al deze blunders nog geen genoeg van krijgen? Lees dan ook eens: 'Lachen om vakantiebloopers'.

--:--