Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kashi uit India belandde op haar 15e in een bordeel

'Elke dag moest ik 15 tot 20 klanten ontmoeten'

Als 15-jarig meisje belandde Kashi (niet haar echte naam) in een bordeel in de Indiase miljoenenstad Calcutta. Ze schreeuwde, protesteerde, maar werd net zolang geslagen tot ze zweeg. In een nieuwe video deelt International Justice Mission haar verhaal, dat – helaas – niet op zichzelf staat.

Deel:

Op 5-jarige leeftijd werd Kashi, geboren in Mumbai, weggehaald bij haar familie en verkocht aan een man uit Calcutta. Hij dwong haar als huisslaaf te werken voor hem en zijn familie. Dat was echter nog maar het begin van alle ellende.
Kashi vertelt haar verhaal in deze korte animatievideo, die International Justice Mission onlangs lanceerde:

(Tekst loopt door onder de video)

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

‘Ik was nog maar klein’

“Ik was nog maar klein, soms had ik verschrikkelijke heimwee en moest ik huilen, terwijl ik mij afvroeg wanneer ik weer naar huis zou gaan. Maar als ik huilde, sloten ze mij op in een donkere kamer. Soms de hele dag, zonder eten of water,” blikt ze terug in een interview op de IJM-site. “Elke keer als ik mij verzette, werd ik geslagen, net zolang tot ik stil werd.”

‘Vele malen verkracht’

Tegen de tijd dat ze 15 was, was ze al “vele malen verkracht” door leden van de familie. Uiteindelijk nam de vrouw van deze man – die haar “een echte baan” beloofde – haar mee naar Sonagachi, een prostitutiewijk in Calcutta. Daar waren ook andere meisjes van haar leeftijd, en nog jonger.

Voor de tweede keer verkocht

Die dag werd ze voor de tweede keer verkocht, nu aan een bordeel. “Daarna moest ik elke dag 15 tot 20 klanten ontmoeten. Als ik weigerde te werken, werd ik geslagen met een bezemsteel, een metalen pijp of alles wat ze konden vinden.”

Getuigen in de rechtbank

Kashi uit India, portretfoto.
Kashi is nu bevrijd uit slavernij. Credits: IJM.

Na enkele maanden in het bordeel werden zij en andere meisjes bevrijd door de politie en IJM. Blij was ze niet: ze vertrouwde niemand meer en was bang dat ze voor de derde keer verkocht zou worden. Maar uiteindelijk durfde ze zelfs, met steun van IJM, te getuigen in de rechtbank tegen de mensen uit het bordeel.

'Je moet andere meisjes redden'

“Er brandt een vuur in me als ik aan mijn vroegere ervaringen denk,” zegt Kashi nu. “Als de herinneringen weer bovenkomen, hoor ik een stem die uit het vuur schreeuwt en tegen me zegt: ‘Je moet vechten. Je moet andere meisjes redden.’"

Slavernij uitroeien

International Justice Mission is de grootste organisatie in de strijd tegen slavernij ter wereld. Zij zet zich sinds 1994 in om meisjes zoals Kashi uit bordelen in India en talloze andere landen te bevrijden.
IJM heeft zich ten doel gesteld slavernij wereldwijd uit te roeien. Inmiddels zijn al meer dan vijftigduizend mensen bevrijd uit slavernij en andere vormen van geweld. Ook hielp IJM lokale autoriteiten bij de veroordeling van (tot nu toe) 1600 slaveneigenaren en andere criminelen.

Beeld: IJM

Geschreven door

Gert-Jan Schaap

--:--