Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kees van der Spek ontmaskert: kinderprostitutie op Filipijnen

Presentator spoort Nederlandse klanten op; dinsdag, 20.30 uur, RTL 5

Deel:

Iedere dinsdagavond gaat Kees van der Spek de confrontatie aan met oplichters, fraudeurs, afpersers en andere criminelen. In deze aflevering van Kees van der Spek ontmaskert (RTL 5) onderzoekt hij een kinderpornozaak die hem erg aangrijpt. Kees gaat undercover in de Filipijnse hoofdstad Manila, waar een plaatselijke pooier Nederlandse klanten blijkt te hebben.

"Het land heeft een opkomende markt van online seks met minderjarigen, die voor de webcam seksuele handelingen moeten verrichten," vertelt Kees. Op de Filipijnen onderzoekt hij de wereld van de kinderprostitutie. Wat hij er aantreft, is schokkend. "Echt heel verderfelijk om kinderen tot zoiets te dwingen,” zegt de presentator. Tijdens een undercoveractie in de hoofdstad Manila ontmoet hij lokale pooiers. Op een laptop ontdekt hij drie Nederlandse klanten, die thuis voor de computer zitten.

Webcam

De ellende die Kees in de Filipijnse sloppenwijken aantreft, raakt hem diep. “Veel mensen, ook jongeren van 14 of 15 jaar, zijn verslaafd aan chrystal meth. Je ziet dat hun gebit door drugsgebruik is weggerot. Verschrikkelijk dat mensen hier hun dochter of zusje voor de webcam seksuele handelingen laten verrichten voor een stel viezeriken, ook uit ons land. Met het geld dat hiermee binnenkomt, kunnen ze opnieuw drugs kopen." 

Opgespoord

Als Kees terug is in eigen land, krijgt zijn undercoveractie een vervolg. Hij gaat op zoek naar de Nederlandse klanten die hij in de webcambestanden op de Filipijnen heeft ontdekt. In deze aflevering van Kees van der Spek ontmaskert zien we hoe de presentator hen opspoort. 

Kees van der Spek ontmaskert

Dinsdag 2 april, 20.30 uur, RTL 5

Beeld: Joep Venmans

Geschreven door

Bart van Delen

--:--