Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kees van der Spek pakt oplichter kinderen aan

'Kinderen jaren in schuldsanering'; dinsdag, 20.30 uur, RTL 5

Deel:

Journalist Kees van der Spek trekt met de verborgen camera de wereld in, op zoek naar oplichters, fraudeurs en andere criminelen. Deze keer is hij in Kees van der Spek: Oplichters aangepakt (RTL 5) iemand op het spoor die zelfs zijn eigen kinderen heeft gedupeerd. 

De gezochte oplichter uit Hilversum blijkt zijn kinderen voor vele tienduizenden euro's te hebben gedupeerd. Hij is naar Aruba gevlucht, waar hij veilig denkt te zitten. Maar hij heeft buiten Kees en zijn team gerekend. In Kees van der Spek: Oplichters aangepakt zien we hoe de journalist deze man met de gevolgen van zijn daden confronteert. 

'Emotionele confrontatie op Aruba'

De zoon en dochter van de man hebben door toedoen van hun vader zes jaar in de schuldsanering gezeten. Kees vindt dat deze oplichter zijn vantwoordelijkheid niet langer kan ontlopen. Daarom neemt de journalist beide kinderen mee naar Aruba. Op het eiland weten ze de verblijfplaats van de man te achterhalen, waarna een zeer emotionele confrontatie volgt. 

Kees van der Spek: Oplichters aangepakt

Iedere dinsdag gaat Kees van der Spek in binnen- en buitenland op zoek naar oplichters. Dat leidt soms tot pittige confrontaties met deze criminelen. Zoals op Aruba, waar hij vanavond een man uit Hilversum achterhaalt die zijn eigen kinderen heeft opgelicht. 

Dinsdag 12 november, 20.30 uur, RTL 5 

Beeld: Roland J.Reinders

--:--