Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kefah bezoekt Stockholm, de schoonste stad ter wereld

De Oude Wereld, de dingen de voorbijgaan; zaterdag, 19.50 uur, NPO 2

Deel:

Kefah Allush reist door Europa met de GreenDeal onder zijn arm. In De Oude Wereld, de dingen die voorbijgaan (EO) gaat hij op zoek naar de kansen en hindernissen van de ambitie om in 2050 een klimaatneutraal continent te zijn. Hoe realistisch is deze ambitie? Vanavond reist de presentator per trein naar de Zweedse hoofdstad Stockholm. 

De wissel moet om, zo is besloten in Brussel. In 2050 moet Europa het eerste klimaatneutrale continent zijn. Onze oude vertrouwde wereld met z’n uitgebreide industriegebieden, megaboerenbedrijven en kolenmijnen zal gaan plaatsmaken voor een groener Europa. Maar wat betekent dit voor de gewone burger?

Wat betekenen de groene ambities voor de gewone burgers van Europa?

In de tweede aflevering van De Oude Wereld, de dingen die voorbijgaan bezoekt Kefah Allush de schoonste stad van de wereld, Stockholm. Daar wonen burgers in de meest klimaatvriendelijke wereld. Toch is Zweden nog lang niet zo klimaatneutraal als je zou denken.

De Oude Wereld, de dingen die voorbijgaan

In 2050 zou Europa een klimaatneutraal continent moeten zijn. Zijn burgers hierin mee te krijgen? Vooralsnog is de kloof tussen Brusselse droom en Europese daad erg groot. ‘De Oude Wereld, de dingen die voorbijgaan’ is een ontdekkingstocht per trein langs oude en nieuwe samenlevingen, verdwijnende industrie en opkomend bewustzijn voor de aarde. Vandaag komt presentator Kefah Allush aan in Stockholm.

Zaterdag 15 januari, 19.50 uur, NPO 2

--:--