Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kefah ontmoet Koos Postema in nieuw seizoen 'De Kist'

Maandag, 23.10 uur, NPO 2

Deel:

Vanavond gaat EO-presentator Kefah Allush langs bij Koos Postema (89) voor een goed gesprek over leven en dood. De vroegere presentator en verslaggever is te gast in de eerste aflevering van De Kist  in het nieuwe seizoen. Postema mist zijn overleden vrouw en beseft dat hij op leeftijd is. 

In september 2020 overleed de vrouw van tv-icoon Koos Postema. Ze waren al 70 jaar samen. Sindsdien is hij niet meer zo vrolijk, bekent hij, want ze is weg. Die gedachte komt steeds weer bij hem boven. Steun beleeft hij aan zijn kinderen, kleinkinderen en enkele vrienden. Dat helpt hem veel.

Als je al 89 bent, staat de dood toch op de hoek van de straat

Nu realiseert hij zich des te meer dat hij al 89 is. "Dan staat de dood toch op de hoek van de straat," zoals Koos Postema het omschrijft. In De Kist praat hij ook met Kefah Allush over zijn jeugd in de oorlog. Hij overleefde het bombardement van Rotterdam en ternauwernood de hongerwinter.

Nieuw seizoen 'De Kist' met Kefah Allush

In het nieuwe seizoen van De Kist gaat Kefah Allush langs bij onder anderen oud-atlete Olga Commandeur, voormalig langebaanschaatser Mark Tuitert en Tweede Kamerlid Caroline van der Plas. Maar eerst rijdt hij naar verslaggever en presentator Koos Postema, die programma’s als Den Haag Vandaag presenteerde en te horen was als commentator bij de inhuldigingsceremonie van koningin Beatrix in 1980.

Vanaf 3 januari, iedere maandag, 23.10 uur, NPO 2

Kijk 'De Kist' hier terug

--:--