Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Klaas van der Eerden: 'Niets is zo erg als een kind verliezen'

Komiek en presentator in 'De Kist'; zondag, 23.45 uur, NPO 2

Deel:

"De dood van mijn oudere broer is een gebeurtenis die mijn hele leven kleurt," zegt komiek en presentator Klaas van der Eerden in De Kist (EO). "Ik vergelijk alle pijn die ik in mijn leven ben tegengekomen met de pijn die mijn ouders hebben gehad."

Klaas wordt geboren nadat zijn broer is verdronken in de sloot voor het ouderlijk huis. "Als ik iets naars meemaak, denk ik altijd: dit is niet zo erg als een kind verliezen." Met dat besef leeft Klaas al zijn hele leven, vertelt hij aan presentator Kefah Allush, die in De Kist bij hem op bezoek komt.

Huwelijkscrisis

Deze gedachte heeft Klaas ook als zijn vrouw haar borsten en eierstokken preventief moet laten verwijderen. Het leidt tot verwijdering en zelfs tot een huwelijkscrisis. "Wij dachten dat we het meest ideale stel waren van de hele wereld. Totdat dit gebeurde". 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

De Kist
Kefah Allush gaat 'De Kist' langs bij BN'ers voor een goed gesprek over leven en dood. Credits: EO/Ineke Oostveen.

"Zij ging totaal anders met het verdriet over de situatie om dan ik." Een jaar zijn Klaas en zijn vrouw uit elkaar. "Uiteindelijk hebben we elkaar weer gevonden en heeft de situatie ons zelfs dichter bij elkaar gebracht."

De Kist: Klaas van der Eerden

Zondag 29 december, 23.45 uur, NPO 2

Beeld: EO/Ineke Oostveen

--:--