Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Kom maar bij Mij'

Kinga Bán zingt over troost

In 2016 kwam haar eerste solo-cd uit. Op 10 februari wordt de nieuwe DVD "Live Uit Liefde" gereleased met een complete registratie van de CD presentatie-concerten. Tijdens deze concerten zong Kinga ook het lied "Kom maar bij mij" van Marco Borsato. Een lied over liefde. En over troost.

Deel:

Kom maar bij Mij

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het lied ‘Kom maar bij mij’ was een Top40 hit van Marco Borsato. Waarom staat juist dit lied op jouw CD & DVD?
Kinga: "Eigenlijk is de tekst van dit lied pure gospel: 'Kom maar bij Mij'. De tekst van dit lied is haast bovenmenselijk: ‘Kom maar bij mij, dan zet ik alles opzij. Alles kan ik aan’. Voor mijzelf spreekt dit lied echt over de agapè-liefde van God. Liefde van God voor ons, zonder dat hij direct iets terug verwacht. Onvoorwaardelijke liefde".
Kinga vervolgt: "En ik weet dat Hij mee huilt als wij verdriet hebben. Wanneer ik me slecht voel en ik Jezus daarbij betrek, dan weet ik zeker: ik ben niet alleen. Dat heeft altijd een troostende werking. Alsof Hij echt naast me zit en zegt: 'Als je wilt huilen, kom maar bij Mij'". 

Een aantal jaren geleden kreeg je de diagnose borstkanker. Hoe is het nu met je?
"Eind vorig jaar hebben we een vrij intensieve kersttour gehad met Sela. Nu ik tot rust ben gekomen merk ik een soort terugval. Maar vanwege de chemo-pil die ik slik ‘mag’ ik eigenlijk niet ziek worden: geen koorts en geen ontstekingen. Dat heeft namelijk weer grote invloed op de medicatie." 

We staan aan het begin van 2017. Hoe ervaar jij dat, een nieuw jaar?
"Het is heel dubbel. Ook met alle aanvragen die ik nu krijg om ergens te komen zingen het komende jaar. Want ik weet immers niet hoe het met me zal gaan. Vanwege mijn ziekte leeft dat bij mij nu sterker dan anders. Ik zet aanvragen voor het nieuwe jaar wel gewoon in de agenda. Ik leef met de dag."

Wat wens jij de mensen toe voor 2017?
"Mijn wens is dat iedereen mag weten dat er altijd Iemand is die om je geeft, juist ook als je je alleen voelt. En Hij zegt: 'Kom maar bij Mij'! Hij is er altijd, ook voor jou."

Meer informatie over de CD, DVD en de 3 bioscoopvertoningen: www.kingaban.nl 

Tekst: Miriam Duijf

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--