Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima wordt 50 en dit krijgt ze cadeau

De jarige koningin wordt overstelpt met cadeaus.

Vandaag wordt koningin Máxima 50 jaar. Dat gaat natuurlijk niet ongemerkt voorbij, de jarige koningin wordt overstelpt met cadeaus. En hoewel ze vast zal worden verwend met traditionele cadeaus, krijgt ze tijdens dit jubileumjaar ook een aantal bijzondere cadeaus.

Deel:

Vanwege corona kan ook de koningin geen groot feest geven voor haar vijftigste verjaardag, maar, zo zei ze eerder, dat haalt ze nog wel in. "We zullen wachten tot betere tijden. Je wilt het natuurlijk met zoveel mogelijk vrienden en familie vieren, maar dat kan natuurlijk niet", zei Máxima afgelopen dinsdag. Het belangrijkste op haar verjaardag vindt ze "dat ze ouder mag worden en dat ze gezond is". 

Ondanks het ontbreken van een feestje, wordt de koningin wel verwend met verschillende bijzondere cadeaus:

Postzegel

Vanaf vandaag kun je je enveloppen en kaarten sieren met een echte Máxima-postzegel. PostNL ontwierp, net als voor de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander, speciale zegels.

Koningin Maxima postzegel

Oranjevaasje

Een mooie traditie van Royal Leerdam Crystal: sinds 1927 maakt het bedrijf voor speciale gelegenheden binnen de koninklijke familie Oranjevaasjes. De eerste werd gemaakt voor de 18e verjaardag van koningin Juliana.

Koningin Maxima Oranjevaasje

Foto: Royal Leerdam

Muzikale taart

In Carré in Amsterdam werd door omroep AVROTROS een muziekgala georganiseerd met allerlei bekende artiesten dat gisteren op televisie werd uitgezonden. Dit alles vanwege Máxima's rol als voorzitter van de stichting 'Méér Muziek in de Klas' om meer muziekonderwijs op school te realiseren. Eerder kwamen ambassadeurs van de stichting al een prachtige verjaardagstaart afleveren bij de koningin op Paleis Huis ten Bosch.

koningin-maxima-50-jaar.png

Foto: ANP

Máxima-munt

Zoals vaker bij koninklijke jubilea is er een speciale herdenkingsmunt ontworpen voor de koningin. Op de voorkant van de munt staat een portret van de koningin, en op de achterkant het koninkrijkswapen. 

Maxima munt

Fotoboek

Onlangs heeft Blauw Bloed in samenwerking met het ANP een prachtig fotoboek uitgebracht over de koningin: Máxima, Glans van Oranje. 

Maxima fotoboek

Headeroto: ANP

Lees het hele artikel over de cadeaus van Máxima bij de collega’s van Blauw Bloed.

Vanzelfsprekend laat Blauw Bloed laten de vijftigste verjaardag van de koningin niet ongemerkt voorbijgaan. De hele dag kun je op hun website en social media kanalen genieten van mooie foto's, video's en artikelen. Hou hun website in de gaten.

--:--