Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Krap budget Stephan en Ilona Pos in 'Steenrijk, Straatarm'

Posjes ruilen met familie Van Hees; woensdag, 20.30 uur, SBS 6

Deel:

Samen met hun kinderen wonen Ilona en Stephan Pos in een villa in het Friese Echten. Maar de familie Pos, die een wijnimperium bezit, doet een stapje terug. In Steenrijk, Straatarm (SBS 6) ruilen ze met het gezin van Roland en Catelijne van Wees uit Nijmegen, dat op bijstandsniveau leeft.  

De familie Pos uit het Friese Echten leidt een winstgevend wijnimperium, dat Zuid-Amerikaanse wijnen aan de man brengt: rood, wit, rosé en bubbels. Eerder waren Stephan en Ilona Pos en hun kinderen Tygo en Bjorn te zien in het programma Helemaal het einde, waarin families een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Chili.

Ruilen met familie Van Wees

Vanavond doen de bezitters van een wijnimperium in Steenrijk, Straatarm mee aan een bijzonder experiment. Een week lang ruilen de Posjes van leven met de familie van Wees, die van een krap budget moet rondkomen. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Steenrijk Straatarm Familie van Wees
De familie Van Wees uit Nijmegen ruilt in 'Steenrijk, Straatarm' met de familie Pos uit Echten. Credits: Talpa.

Bubbels worden er bij dit gezin uit Nijmegen zelden gedronken. Het gezin van moeder Catelijne en stiefvader Roland heeft financiële problemen door echtscheiding en ziekte. In Steenrijk, straatarm hebben zij en hun kinderen juist veel meer te besteden dan ze gewend zijn.

De financiële problemen van Catelijne en Roland behoren heel even tot het verleden

De familie van Hees verruilt hun eenvoudige woning voor de villa van Ilona en Stephan Pos in Echten. Kan het gezin uit Nijmegen genieten van de rijkdom en lukt het de Posjes om rond te komen van een heel krap budget? Na een week kijken beide families terug op het experiment. Maakt geld werkelijk gelukkig?

Steenrijk, Straatarm

In het realityprogramma Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiële omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. In deze aflevering ruilt de familie Pos uit het Friese Echten, die een wijnimperium bezit, met de arme familie Van Wees uit Nijmegen.

Woensdag 13 januari, 20.30 uur, SBS 6

Beeld: Talpa

--:--