Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lachen om vakantiebloopers: ‘Volgens mijn man hoefden we niet direct te tanken’

Jullie leukste bloopers en drama's

In Spanje regent het ook wel eens, tanken moet je op tijd doen en soms betekent Idyllisch gewoon oude bende. Zomaar een paar tips! We vroegen onze social-mediavolgers naar hun ergste vakantiebloopers en -drama’s. Je leest ze hier!

Deel:

Gerdienke

“Ik heb mijn kind (bijna) laten staan bij de tramhalte in Bordeaux. Iedereen zat in de tram, de deuren sloten en toen stond zij, jaar of 4 oud, nog op het perron. Gelukkig zagen we het net op tijd en kregen we de deuren nog weer open. Laatst vertelde ze nog (inmiddels is ze 14 jaar oud), dat ze er toch wel een klein trauma aan over gehouden heeft...”

Karin

“Wij hadden gepland om in een ochtend, als de kids op school waren, de spullen voor skivakantie in te pakken. Voor mij met HSP is dat eigenlijk niet zo handig. Maar ik heb het toch maar geprobeerd. Toen de kids terug waren gingen we hup in de auto op naar de vakantie. We reden bijna de wijk uit toen ik me realiseerde dat we de ski's van de jongste waren vergeten. Dus snel gingen we terug naar huis en wat bleek: de voordeur stond nog wagenwijd open met de sleutels in het slot.”

Esther

“We hadden een dag voor vertrek een fles cola light in de vriezer gestopt met hoop op lekker koel drinken. Maar deze ontplofte in de auto terwijl we nog geen 20 km onderweg waren; een hele auto onder de cola.”

Carola

“Op vakantie in Kreta de Samariakloof willen gaan lopen en om half 5 ‘s morgens op de bus staan wachten. De bus kwam maar niet: bleek de excursie een dag later te zijn.”

Inge

“Op vakantie met 2 kids in een de vouwwagen in de Ardèche. Het was heerlijk weer en wij gingen een dagje weg. Onderweg wel wat regen, maar niet veel. Onze oudste sliep in de uitbouw en bij het naar bed gaan zei hij dat hij bang was dat de tent lek was. Wij zeiden dat hij zich geen zorgen hoefde te maken en zo gingen we slapen. Die nacht hoorden we een harde brul: hij had in zijn bed geplast. Bij het omkleden bleek dat zijn bed wel heel erg nat was: zelfs onder zijn bed. Zijn angst werd waarheid, de tent was lek. Arm kind, snel maar bij ons veilig op hoogte en in een droog en warm bed.”

Dineke

“Onderweg een muis in de auto, hij rende ongestoord heen en weer over het dashboard.”

Aniek

Ik ging vorig jaar op vakantie naar Schotland. Mijn ouders waren er al en ik zou later met het vliegtuig naar Schotland gaan. Een paar dagen voordat ik zou gaan belde mijn moeder dat de voortent kapot was gewaaid. Of ik even de luifel van de caravan (5 kilo) in mijn koffer mee wilde nemen. Dat was niet het fijnste begin van mijn vakantie .”

Laura

“Toeren door Nederland met de kever van de oom van mijn man. Het lampje begon te branden om te moeten tanken. Volgens mijn man hoefde dit niet direct. Je raadt het al: toch wel. Niet veel later stonden we stil, op de rotonde. Mijn man duwde de auto aan, zelf kroop ik achter het stuur. Allemaal toeterende auto's achter ons die verder wilden. De jerrycan met benzine mocht hij zelf gaan halen toen we van de rotonde af waren. Het regende immers en ik had hem al meerdere keren gewaarschuwd toch te moeten gaan tanken… Vrouwen en auto's. Die combinatie is nog niet zo slecht, toch?”

Annechien

“Van Ede naar Kroatië rijden en vlak voor de eerste camping - dus ruim twee dagen onderweg - elkaar aankijken en verschrikt constateren dat we de gastelletjes niet mee hebben. Die stonden nog in de schuur. Dus eerst drie dagen sla gegeten met vleeswaren voor op brood. We zijn iets eerder vertrokken naar een tweede camping én bewoonde wereld om daar in een wat grotere plaats opzoek te gaan naar een campingwinkel. Wel samen smakelijk om gelachen.”

Dianne

“Jaren geleden logeerden we in een hotel, waar wij de drankjes erg duur vonden. We besloten toen naar de nabijgelegen slijterij te gaan. Bleek de eigenaar dezelfde te zijn als die van het hotel.”

Jacomijn

“Op vakantie naar Frankrijk, even een pauze langs de snelweg. Moeders schenkt koffie in. Aan de binnenzijde van het dashboardkastje zit immers een mooie uitsparing voor die twee volle bekers. Onder het dashboardkastje staat een grote tas met koekjes (je weet wel, niemand meer heeft beenruimte dus dat staat óók voorin). ‘Mam, mag ik een koekje?’. ‘Tuurlijk. Momentje.’ En ze klapt het dashboardkastje met een stevige klap dicht! Alle paspoorten en rijbewijzen waren bruin doorlopen... Al 20 jaar maken we daar grapjes over!”

Jani

De 'gezellige' camping
De 'gezellige' camping.

“Terug naar een gezellige camping waar we 2 jaar eerder waren geweest. Dit keer de enige stacaravan die ze daar verhuurden gehuurd. Toen we aankwamen bleek de camping opgeheven! Alleen de stacaravan werd verhuurd, het zwembad was een eendenvijver geworden en er was niks meer te doen. Dus in plaats van een gezellige camping, met pap en mam voor de caravan met een baby en kleuter die lekker spelen, waren we nu druk in de weer met dagjes uit en zelf speelkameraadje voor onze kleuter zijn, Ik vergeet nooit de bizarre teleurstelling toen we de ‘camping’ opreden en het een grote lege vlakte was.”

Alineke

“Mijn ouders lieten mij ooit een keer achter bij een McDonalds ergens in Tsjechië. Gelukkig was ik nog zo handig om daar te blijven. En gelukkig keerden mijn ouders na niet al te veel tijd daar terug, omdat ze erachter kwamen dat ze een telg misten.”

Elma

“Wat dacht je van een parkeerplaats oprijden in Frankrijk en onder zo’n ‘bar’ doorrijden en vergeten dat er een fiets op het dak staat. Oef: een behoorlijke deuk aan de achterkant en de fiets kapot. En dan die keer dat we in het huis van vrienden (zij waren elders op vakantie) op Aruba 10 dagen lang autowasmiddel in de vaatwasser hebben gebruikt.”

Corine

“Ik ben in New York per ongeluk bij een vreemde man ingestapt. Hij had ook een ‘witte’ auto die erg op onze huurauto leek. Mijn man en kinderen zagen het gebeuren en lagen dubbel van de lach.”

Tjitske

“Vorig jaar gingen we wandelen in Duitsland. We belandden per ongeluk via het bos aan de achterkant van een gigantisch festivalterrein. We hebben een paar keer de weg gevraagd, want de kortste weg bleek afgesloten en we moesten een paar kilometer omlopen. De bewakers vroegen een aantal keer verbaasd hoe wij op het terrein terecht waren gekomen. We moesten doorlopen naar ingang van het terrein. Daar werden we langs een hek geloodst terwijl er honderden jongelui stonden te wachten en tassen moesten laten controleren. Langs de keiharde housemuziek liepen wij met ons wandelrugzakje langs al die verbaasd kijkende mensen. De kinderen schaamden zich kapot, haha.”

Renate

“Een overnachtingshotel geboekt, maar niet zoals anders van een bekende keten, maar een idyllisch Frans hotel, met zwembad voor de kids. Leuk, met uitzicht op de binnenplaats. Nog nooit 45 graden op een hotelkamer gehad. Idyllisch hadden we moeten lezen als ouwe klerebende. En het zwembad was (met opzet) lek gegaan denk ik, want dat was weg. Je kunt wel raden waar we dat jaar erna weer overnachtten: terug naar de welbekende keten met airco en zwembad voor de kids.”

Margreet

“Mijn ouders hadden voor het eerst een vouwwagen gekocht. Dus we gingen voor het eerst kamperen. De vouwwagen in kwestie was achtste-hands ofzo en zo lek als een vergiet. Maar och, dat maakte niet uit, want in Spanje regent het toch nooit. Dat hebben we geweten, ik zie mijn vader nog staan in zijn zwembroek in de stromende regen, een groot zeil over de vouwwagen heen spannen.”

Marion

“Op de camping in Bretagne viel ‘s nachts de verlichting uit. Omdat ik niet over het pikdonkere pad naar het toiletgebouw durfde en ik toch heel nodig moest, ben ik stiekem achter de tent gaan zitten. Eenmaal op mijn hurken (ik ben niet zo'n held) schenen er ineens twee zaklampen van twee beveiligers recht in mijn gezicht... ‘ça marche un peu? (Lukt het een beetje?)’  Ik ben nog nooit zo snel weer mijn tent in gestruikeld.”

Fia

“Op vakantie moesten wij als kind onze kleding in een vuilniszak doen. Ieder mocht een zak mee. Je raad het wel, we vertrokken op de dag dat er vuilnis werd opgehaald. We kwamen op onze bestemming aan met twee vuilniszakken met vuilnis i.p.v. kleding.”

--:--