Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Ik wil over God praten’

Deel:

Als tiener komt Jan Willem door een internet-dominee tot geloof, vertelde hij tijdens de Lazarus 7keer7 tour in Goes. Het werd het begin van een zoektocht, maar Jan Willem weet nu: ‘Ik wil over God praten’. 

Jan Willem vond het vroeger lastig om de stap te maken naar volwassenheid, al die verantwoordelijkheid beangstigde hem. Op 13-jarige leeftijd komt hij door een internet-dominee tot geloof. Hij begint te ontdekken dat het leven eigenlijk maar uit twee delen bestaat: een deel waar je geen invloed op kunt uitoefenen, daarin mag je vertrouwen op God, en een deel waar je wél invloed op hebt, daarin mag je je eigen keuzes maken en je talenten gebruiken.
Tijdens zijn studie theologie ontdekte hij hoe ingewikkeld de zoektocht naar geloven was. Nadat hij actief was bij de Sunday Assembly, de kerk voor ongelovigen, merkte Jan Willem dat hij eigenlijk gewoon over God wou praten. Tegenwoordig mag hij soms voorgaan in kerken en ervaart hij opnieuw richting en vertrouwen in de liefde die hij mag ontvangen. Deze liefde doet hem beseffen dat hij er simpelweg mag zijn.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--