Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Lazarus-bloggers op Graceland Festival

Deel:

Volgende maand is het zover: van 16 tot 19 augustus vindt het 4e Graceland Festival plaats. En Lazarus is erbij. Lazarus-bloggers Rikko Voorberg, Alain Verheij, Elsa Eikema en Gerko Tempelman kun je er horen én vragen stellen.  

Het Graceland Festival gaat dit jaar over inclusiviteit en gastvrijheid en tot nu toe is er een interessante line-up bekend gemaakt. Zundapp, Shirma Rouse, Mensenkinderen, Dizraeli en (Lazarus-blogger) Géonne Hartman zijn een paar van de muzikale acts op het festival. Daarnaast spreken onder andere Erik Borgman en Inez van Oord. Lazarus voegt daar nu vier nieuwe namen aan toe.

Gerko Tempelman

Op donderdagavond spreekt Gerko Tempelman, van wie je deze blogs misschien gelezen hebt. Gerko is filosoof en theoloog en ‘ongeneeslijk religieus’. Dat maakt dat hij – net als Peter Rollins – graag God en filosofie combineert. Het lijkt namelijk alsof God uit de filosofie verdwenen was, maar volgens Gerko maakt hij een verrassende comeback. Dit najaar verschijnt zijn eerste boek waarin hij dat uitlegt en door de ogen van filosofen Bijbelverhalen leest. Op Graceland geeft hij alvast een voorproefje.

Alain Verheij

Is de Bijbel voor iedereen, of alleen voor doorgewinterde gelovigen? Vrijdagavond gaat Alain Verheij (theoloog, schrijver, spreker) daarop in. Hij denkt daar namelijk radicaal inclusief over. In zijn nieuwe boek God en ik stelde hij een ‘best of’ van de Bijbel samen – voor alle mensen die het willen lezen. ‘Deze verhalenbundel is een schat die we samen hebben geërfd van degeneraties voor ons. Dat cadeautje pak ik graag uit met iedereen die met mij wil nadenken over het leven, menszijn en de wereld.’

Elsa Eikema

Het handelsmerk van theoloog Elsa Eikema is dat ze in haar blogs en speeches steeds verrast met een creatieve kijk op vanzelfsprekendheden in het leven en in je geloof die je aan het denken zetten. Dat gaat ze zaterdagmorgen op Graceland ook doen: ze stelt het Funda-fetisjisme aan de kaak. Welke keuzes maken we op het gebied van huizen en wonen en openen we dat gebied in ons leven voor God die in alles wil zijn?

Rikko Voorberg

Bij een festival over inclusiviteit hoort natuurlijk Rikko Voorberg. Hij vierde Kerst met moslims, joden en christenen en vindt dat Nederland een gastvrij en inclusief land zou moeten zijn. Dat maakte hij bijvoorbeeld duidelijk met acties als We gaan ze halen en de ludieke Ramadan Sponsortour. In zijn eigen Popupkerk verwelkomt hij wekelijks gelovigen en niet-gelovigen. In al zijn activiteiten heeft hij een vast vertrekpunt: dagelijks leest hij in alle vroegte de Bijbel en deelt de gedachten die opkomen in zijn dagelijkse rubriek Lazarus staat op en in het gelijknamige boek. Hem kun je zaterdagavond beluisteren en ontmoeten.

Graceland Festival

Wil je erbij zijn? Het Graceland Festival vindt plaats van 16 tot en met 19 augustus op de Paasheuvel in Vierhouten. Op de site van het festival vind je alle informatie. En ben je lid van de Lazarus-nieuwsbrief? Dan vind je morgen een exclusieve kortingscode in je mail waarmee je 10 procent korting krijgt op de festivalprijs.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--