Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: een bijzondere voorstelling over psychische ziekte, Passion-podcast & earth hour

Deel:

We hebben weer interessante tips voor je. Om te lezen, luisteren of naartoe te gaan. Geniet ervan!

Bijzondere voorstelling: over omgaan met psychische ziekte

afbeelding
afbeelding.

Deze voorstelling is een must-see voor iedereen die met psychische ziekte in aanraking komt: Door het lint (verbonden). Het is een voorstelling over het leven en de liefde, in ziekte  gekte en gezondheid. Jonathan en Mathilde in de voorstelling hun verhaal: ‘We zijn beide christelijk opgevoed en dat proef je in het stuk. Naast dat het over onze kwetsbaarheid als mensen gaat, zie je dus ook (abstract) onze zoektocht qua geloof/religie erin terug. En het omgaan met ziekte… Als ‘slachtoffer’, maar ook als partner van… Klinkt zwaar, maar het is ook luchtig, herkenbaar en hoopvol. Uiteindelijk overwint (L?) liefde alles…
Een bijzondere voorstelling op vrijdag 6 en zondag 8 april in het Laakkwartier in Den Haag. Meer info vind je hier.

Passion-podcast met Arjan Ederveen

Arjan Ederveen zal dit jaar Pilatus spelen in The Passion. Hij vertelt in deze speciale Passion-podcast wat hij met geloof heeft en hoe hij zijn rol wil invullen. Luistertip! (En hier vind je meer podcasts, met o.a.: Brainpower, Noraly Beyer).

PS En Witte Donderdag heet natuurlijk zo omdat de beelden in de kerken die dag worden afgedekt met witte lakens… 😉

Van Downton naar Jeruzalem

De Downton-Abbey fans zullen hem zeker herkennen: Lord Grantham oftewel Hugh Bonneville. Hugh studeerde ooit theologie in Cambridge (kreeg les van Rowan Williams) en probeert in de tv- documentaire Countdown to Calvary de laatste week van Jezus’ leven te reconstrueren. Hij ontmoet academici en experts en samen proberen ze erachter te komen wat de historische, economische en sociologische factoren waren die Jeruzalem een ‘kruitvat’ maakten in de dagen voorafgaand aan Jezus’ dood.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Earth Hour: zaterdag 24 maart om 20.30 uur

Een grote bedreiging voor de natuur op aarde is klimaatverandering. Dat zie je op de kwetsbare Noordpool waar het zee-ijs in rap tempo smelt, of bij koraalriffen die verbleken en afsterven. Veel dieren gaan hierdoor een onzekere toekomst tegemoet. Om aandacht hiervoor te vragen gaan zaterdagavond 24 maart om 20.30 uur de lichten een uur lang uit. Door het hele land vinden activiteiten plaats, ook in restaurants! Meer informatie vind je hier.

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--