Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Begrafenis Rachel Held Evans, Popdienst Paradiso, Dag van de Hoop en Nick Cave

Lazarus tipt deze week weer het meest opvallende nieuws. Daaronder een bijzonder verdrietige gebeurtenis: een livestream van de begrafenis van Rachel Held Evans. Maar ook een bijzondere popdienst in Paradiso, de Dag van de Hoop en Nick Cave.  

Deel:

Begrafenis Rachel Held Evans live uitgezonden

De familie van de onlangs overleden Rachel Held Evans heeft bekend gemaakt dat ze de begrafenis van Rachel morgen, zaterdag 1 juni, via een lifestream uitzenden. ‘Ik wil iedereen in de gelegenheid stellen om iets van troost te putten uit dit imperfecte ritueel in het licht van dit immense verlies’, schrijft haar man Dan

De begrafenis is zaterdagavond 1 juni vanaf 20.00 uur Nederlandse tijd live te volgen via deze livestream: https://rachelheldevans.com/funeral

Popdienst in Paradiso 

Wil je zondagmorgen 2 juni naar een bijzondere kerkdienst? Popdominees Jan Andries de Boer, Piet van Die en Fred Omvlee houden die ochtend een bijzondere popdienst in Paradiso in Amsterdam. Je wordt meegenomen door het mooiste van de Bijbel en de popmuziek rond het thema ‘Thuiskomen’ en er is muziek te horen van Johnny Cash, Elvis Presley en Bløf, gespeeld door de bands Cashflow3 en TeBoven. Aan het eind van deze dienst wordt het boek Van Elvis-viering tot U2-dienst gepresenteerd.

De Popdienst in Paradiso vindt plaats op zondag 2 juni, de zaal is open om 10.30 uur en de dienst begint om 11.00 uur. Tickets kosten € 2,50, inclusief boek betaal je € 15. Hier vind je meer info en kun je kaarten reserveren.

Dag van de Hoop

afbeelding
afbeelding.

Komende donderdag 6 juni wordt de Dag van de Hoop gehouden. Die dag gaan 4000 scholen aan de slag met het thema ‘hoop’. Organisator Verus, de vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs, wil hiermee een positieve beweging op gang brengen om kinderen bewust te maken van het feit dat ze zelf hoop kunnen uitdelen in hun eigen omgeving. 

Verus roept op om een ‘hoop-ovatie’ te brengen op donderdag 6 juni om 12.00 uur aan iemand die een hoopvol applaus kan gebruiken. Ook is er een speciale kaartenactie en een schrijfwedstrijd voor kinderen van het voortgezet onderwijs en MBO. Iets voor jou of je kinderen om aan deel te nemen? Je kunt nog meedoen! Ga naar de site voor meer info

PS Werk je in het onderwijs? Verus biedt via de IKHEBHOOP-app ideeën, materialen en activiteiten aan, zodat scholen hun eigen les(sen) kunnen samenstellen.

Nick Cave over God 

Afgelopen week was Nick Cave in Nederland om vragen van zijn fans te beantwoorden. Zo nu en dan doet hij dat ook op zijn blog The red hand files. Daar vroeg een fan hem of hij denkt dat God een stem heeft en zo ja, of het een bekende stem is. Of dat God zich op andere manieren kenbaar maakt. Het antwoord van Nick is boeiend en uitdagend en hier te lezen. 

Het is overigens niet de eerste keer dat Nick iets schrijft over God, hij schreef er al eerder over naar aanleiding van vragen van fans. Dat antwoord lees je hier

En tot slot... 

Opzienbarend nieuws uit Amerika: 

  • De BBC komt met een longread over televangelisten die kwetsbare mensen financieel uitknijpen. Lijkt niet meer van deze tijd, maar ze bestaan nog steeds, helaas. Je leest het hier.
afbeelding
afbeelding.
  • Er komt een reünie van gospelgrootheden uit de jaren 80/90. Begin augustus staan Petra-zanger John Schlitt, DC-talk-zanger Kevin Max, Whiteheart-zanger Billy Smiley, en Jars of Clay-zanger Dan Haseltine samen op het podium in Canada. En wellicht dat er volgend jaar een follow-up komt. De plannen daarvoor worden nog aangekondigd. En dat zal er zo uitzien:

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--