Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Clara Sies in Het Vermoeden & een Ode aan de Woede

Deel:

Lazarus tipt deze week weer interessante kijktips, evenementen en weetjes, zoals een interview met Voedselbank-oprichter Clara Sies, een evenement over woede en een avond over het kwijtraken van je geloof.

Clara Sies (Voedselbank) in Het Vermoeden

Clara Sies ken je wellicht van de Voedselbank. Samen met haar man Sjaak richtte ze die op na het faillissement van hun eigen bedrijf. Een lokaal Rotterdams initiatief, dat al snel uitgroeide tot een van Nederlands grootste vrijwilligersorganisaties. Het stel is onvermoeibaar en heeft inmiddels een nieuw idee gelanceerd: de Gaarkeuken. Dat is een plek waar armen en eenzamen elkaar tijdens de maaltijd kunnen ontmoeten. Clara vertelt erover in Het Vermoeden, zondagochtend om 11.30 uur op NPO 2. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ode aan de woede

Ben jij weleens kwaad? En wanneer is je woede niet meer gezond maar destructief? En hoe gebruik je het ten goede? In De Nieuwe Liefde in Amsterdam wordt dinsdagavond 22 januari om 20.00 uur een Ode aan de woede gehouden met Rikko Voorberg, pyscholoog/pyschoanalyticus Wouter Gomperts en schrijver/journalist Hassnae Bouazza. Alle info vind je hier!

Als je je geloof kwijtraakt…

Kunstenaar Bob Venus is de organisator van Losing my religion, een avond waar kerkverlaters en zoekers hun verhaal vertellen. Ze vertellen wat ze meenemen uit hun kerkelijke periode en wat ze achterlaten. Spreker tijdens de avond is Inge Bosscha van Dogmavrij.nl, een platform dat begrip tussen gelovigen en niet (meer) gelovigen wil bevorderen. Er zijn verhalen, en er is kunst en muziek.

Losing my religion wordt gehouden op 15 februari in De Nieuwe Erven in Amersfoort. Voor informatie of aanmeldingen kun je terecht op de Facebookpagina of mailen naar ikpionier@gmail.com

Van God los

Afgelopen maandag vond in de Amsterdamse Balie het debat Van God los plaats met o.a. Stefan Paas en Gerko Tempelman. Kon je er niet bij zijn? Je kunt het gelukkig nakijken!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Van God Los – Minder gelovig, meer op zoek? from De Balie on Vimeo.

Gezocht: ervaringsdeskundigen welvaartsevangelie

Heb jij ervaringen met een Nederlandse kerk die het zogenoemde ‘welvaartsevangelie’ verkondigt? Dat het goed met je gaat als je de kerk giften schenkt, bijvoorbeeld? Journalisten Romee Boots en Karel Smouter zijn voor de Correspondent bezig met een onderzoek naar kerken met deze boodschap. Wil je meer weten of wil je je ervaringen delen? Hier lees je meer.

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--