Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Collegemiddag migratie van Samuel Lee, Graceland 2021 & online gesprek Bas Heijne

Een nieuw album van Mensenkinderen en interessante online bijeenkomsten met Bas Heijne en over Black Lives Matter en de kerk: je kunt het allemaal lezen in deze Lazarus tipt.

Deel:

Online collegemiddag over migratie

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hulporganisatie Tear houdt op vrijdag 26 juni een collegemiddag over migratie samen met Theoloog des Vaderlands Samuel Lee. Die middag staat de vraag centraal hoe we vanuit theologisch perspectief naar migratie kunnen kijken. De Bijbel is immers van het begin tot het eind een migratieverhaal.
Samuel Lee verdiept zich al jaren in Theology of Migration en is bij uitstek de persoon om je de Bijbel te laten lezen door de lens van migratie. De colleges van Samuel worden afgewisseld met persoonlijke verhalen van mensen die vertellen welke invloed migratie op hun leven heeft. Ook krijg je de gelegenheid je eigen vragen te stellen tijdens de Q&A. Het programma vindt plaats via Zoom. Het begint om 13 uur en eindigt om 16.30 uur. De kosten zijn 20 euro, studenten betalen 10 euro.

Je kunt je hier opgeven.

Graceland 2021: Het grote feest

Nu de komende editie niet doorgaat, is dit wellicht een prettig vooruitzicht: Graceland Festival 2021 (van 18-22 augustus) wordt Het Grote Feest. De tijd van Leegte en verwachting zal worden opgevolgd door een festival dat mooier, langdurig en feestelijker zal zijn dan alle andere voorgaande edities. Het wordt ook een langere editie: het gaat duren van woensdagmiddag tot en met zondagochtend. Voor de liefhebbers: er komt een speciale Flevo Reünie ter herinnering aan het Flevo Festival van vroeger.

Boek je voor 1 juli dan kun je nog gebruikmaken van de vroegevogelkorting: je betaalt 105 euro ipv. 147 euro! Hier vind je meer info.

Bovendien is de eerste band al geboekt: de Israëlische band Miqedem. En dat klinkt zo:

Online in gesprek met Bas Heijne

Schrijver Bas Heijne praat aanstaande dinsdagavond 16 juni bij ViaTalk over zijn boek Mens/Onmens. In dit essay gaat hij in op de vraag hoe je mens kunt zijn in een gepolariseerde wereld en stelt vragen als: ‘Wat is waar, wat wil je dat waar is? Wat geloof je, wie zijn we?’

Het gesprek met Bas begint om 20.30 uur. Je kunt in het begin vragen stellen aan Bas en daarna wordt er in kleinere groepen doorgepraat over de thema’s die hij bespreekt in zijn essay. Wil je meedoen, meld je dan hier aan (of lees er nog wat meer over.)

Zwarte kerkleiders en denkers over Black Lives Matter

Het Engelse zusje van Graceland Festival komt met een bijzonder initiatief: op 18 juni praten ze met zwarte kerkleiders, schrijvers en denkers over Black Lives Matter, zoals professor Anthony Reddie, Selina Stone en Dante Stewart.

Black Lives Matter: Is de kerk medeplichtig kun je donderdag 18 juni volgen vanaf 21.00 uur Nederlandse tijd via Facebook en Youtube van Greenbelt Festival. Het is natuurlijk in het Engels. Hier vind je alle info.

Nieuw album Mensenkinderen

Om dit weekend te luisteren: het nieuwe album van de band Mensenkinderen: Die ver is, is nabij. Net als bij de twee voorgaande albums grasduinde zanger en muzikant Bas van Nienes door de honderden gezangen in het Liedboek der Kerken, die tot de meest gezongen liederen van Nederland behoren. Hij pakte de coupletten die hem het meest raakten, husselde regelmatig de zinnen, en schreef er compleet nieuwe melodieën bij. En het resultaat daarvan kun je hier beluisteren:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--