Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Conferentie Christelijke Filosofie, bijeenkomsten over Jacques Ellul en het meesterwerk van David Attenborough

Lazarus tipt deze week interessante bijeenkomsten rondom filosofie en theologie. En heb je op ons blog nog niet genoeg gelezen, dan vind je de leestips misschien interessant of trailer van de nieuwste film van de Engelse documentairemaker David Attenborough.

Deel:

Conferentie christelijke filosofie

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Op zaterdag 25 januari wordt de Christelijke Filosofie Conferentie gehouden. De grote vraag die dag is: ‘Wat valt er vanuit christelijk perspectief te zeggen over de klimaatcrisis en duurzaamheid?’ Professor Maarten Verkerk geeft de hoofdlezing en die dag zijn er allerlei workshops: bijvoorbeeld van Jeroen de Ridder (Kan filosofie wel christelijk zijn?) en Emanuel Rutten, die spreekt over de functie en betekenis van godsargumenten.

Wil je erbij zijn? De dag wordt gehouden in Amersfoort en de toegangsprijs voor niet-leden is € 20 euro, leden betalen minder. Meer informatie over de dag en de mogelijkheid om je aan te melden vind je hier: christelijkefilosofie.nl

Bijbelse visie op de stad

Deze week verscheen de klassieker De Grote Stad van de Franse theoloog/socioloog Jacques Ellul. Het boek geeft een bijbelse visie op de stad en de machten die daarachter schuilgaan. Op donderdagmiddag 23 januari wordt het boek gepresenteerd met een inhoudelijk middagprogramma met deskundigen op het gebied van kerkelijke presentie in de stad, zoals Rikko Voorberg en Derk Stegeman.

Vrijdag 24 januari is er een speciale studiedag aan de PThU in Amsterdam waarbij naar de stad wordt gekeken vanuit multireligieus perspectief. Met onder andere een lezing van Stefan Paas.

Wil je meer weten? Alle informatie én het boek vind je op de site van uitgever Skandalon.

Meesterwerk David Attenborough

De Britse bioloog en documentairemaker David Attenborough heeft deze week zijn magnum opus aangekondigd. In A Life On Our Planet geeft hij zijn visie op de toekomst. De film is gemaakt in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. In april is de hele film te zien op Netflix.

Leestips

In de internationale media stuitte ik nog op 2 interessante stukken:

- Waarom je God kunt eren door een hobby te nemen: hobbies leren ons naar binnen te kijken en omhoog in lof en aanbidding. Hoe dat werkt? Je leest het hier.

- Een interview met de winnaar van de TS Elliotprijs: de activist, muzikant en dichter Roger Robinson. De Brit kreeg de prijs voor zijn bundel A Portable Paradise, die ontstond na de komst van zijn zoon, die prematuur werd geboren. Robinson is christen en vertelt in het interview: ‘Als je de kracht van gebed in een traumatische tijd wilt begrijpen, verspreid dan dit boek.’ Je leest het hele interview hier.

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--