Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: essay Liverpoolcoach Jürgen Klopp, noodhulp voor Lesbos en comedy over welvaartsdominee

Lazarus tipt ook deze week weer artikelen en nieuwtjes die je niet mag missen. Deze week zijn ze zeer uiteenlopend: van noodhulp tot voetbal tot een comedy die zich afspeelt rond een welvaartsprediker in Amerika.

Deel:

God & voetbal

Liverpool-coach Jürgen Klopp werd onlangs uitgeroepen tot beste coach van de wereld tijdens de Fifa Football Awards. Deze week schrijft hij een essay in The Players Tribune: ‘Soms ben ik bang dat de wereld naar voetballers en managers kijkt alsof het goden zijn. Als christen geloof ik maar in één God en ik kan je verzekeren dat die God niets te maken heeft met voetbal.’ Als je van voetbal houdt een must read dat een mooi inkijkje geeft. Je vindt het verhaal hier.  

Medische hulp voor Lesbos

Hoe je ook denkt over migratie: de situatie op het Griekse eiland Lesbos (en Samos) is afschuwelijk. Er is op dit moment een nijpend tekort aan medicatie voor alle mensen.  Daarom wil hulporganisatie Metterdaad helpen. En die oproep geven we graag door. Wil je meer weten? https://metterdaad.eo.nl/lesbos

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Capital Event over nood aan Europese grenzen

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Behalve financiële hulp bieden, kun je op 3 oktober ook meedenken over de manier waarop we als burgers en organisaties omgaan met de grote nood aan de Europese buitengrenzen. Wellicht heb je het Rikko in zijn ochtendoverdenkingen al een paar keer horen noemen. Er zijn docu’s te zien, er is muziek en er zijn lezingen. En je kunt een petitie tekenen.

Wil je erbij zijn? Je kunt je hier gratis aanmelden.  

Comedy over welvaartsdominee

The Righteous Gemstones is een comedyserie die zich afspeelt in de wereld van het welvaartsevangelie. In de hoofdrol speelt o.a. acteur John Goodman (bekend van comedy Roseanne). In augustus is de HBO-serie in première gegaan in Amerika en inmiddels zijn er vier afleveringen uitgezonden. Wanneer de serie in Nederland (via Ziggo) te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--