Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Graceland Lentefeest, podcast Michael Curry, Dua Lipa & Stephen Colbert

Een nieuwe Lazarus tipt voor je met een festival, een lezing over de verloren zoon, goede artikelen, een podcast-tip én een prachtige uitleg over de overlap tussen geloof en comedy van talkshowhost Stephen Colbert.

Deel:

Bezoeken

Graceland Festival Lentefeest

Het Graceland Festival Lentefeest komt eraan. Op 26 maart wordt het gehouden in de Sint Joriskerk in Amersfoort en duurt van 14.00 uur tot 24.00 uur. Je kunt er genieten van optredens van Pearl Jozefzoon, Lotte Pen, Barth, sprekers Gerko Tempelman en Mechteld Jansen, kunstenaar Jurrian van den Haak en nog veel meer. Kinderen kunnen zelf pizza’s bakken met de Kampvuurkok.  

Meer informatie over het programma vind je hier. Tickets voor het Lentefeest kosten 40 euro en bestel je hier.

Verloren zoon & familieperikelen - lezing

Op maandagavond 21 februari is er een interessante lezing van Radboud Reflects die je live en online kunt bijwonen. De avond draait om familieperikelen aan de hand van het Bijbelverhaal van de verloren zoon. Theoloog Albertina Oegema vertelt over de achtergronden bij het verhaal: wanneer werd het geschreven, voor wie en met welk doel? Bovendien vertelt ze over de relaties tussen ouders en kinderen in de oudheid, en hoe die verschillen met nu. Socioloog Lonneke van den Berg doet onderzoek naar het moment waarop jongeren anno nu uit huis gaan, en hoe dat proces verloopt.
De avond draait om de vraag wat we kunnen leren van het verhaal van de verloren zoon over onze huidige familieconflicten…
De verloren zoon – familieperikelen in de bijbel en nu duurt van 20.00 uur tot 20.30 uur en de toegang is € 7,50. Lees hier meer info én wat je moet doen om de lezing te beluisteren.

Luisteren

Podcast met Michael Curry

Welke delen van het geloof zijn de moeite waard om vast te houden? Peter Enns en Jared Byas vragen het aan bisschop Michael Curry in hun podcast The Bible for normal people. Ze spreken met hem over Ubuntu filosofie, elkaar liefhebben (hoe doe je dat eigenlijk), vragen Curry hoe hij omgaat om passages in de Bijbel waarin God gewelddadig lijkt en ook Maarten Luther komt nog voorbij. Je luistert de hele podcast hier:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lezen:

  • In The New York Times schreef David Brooks afgelopen weekend een groot artikel over de toenemende spanning in christelijke organisaties en kerken door de politieke standpunten die de afgelopen jaren werden ingenomen en de toenemende cultuuroorlog. Je leest het stuk hier.
  • En wil je nog meer lezen? De laatste editie van het christelijke opinieblad De Nieuwe Koers is zeker een aanrader, met daarin een zeer lezenswaardig interview met dominee Marleen Blootens die je ook langs zag komen in onze serieHoly Shit. Je vindt het hier.  

Kijken:

Dua Lipa & Stephen Colbert

Misschien heb je ‘m al voorbij zien komen op social media, maar zo niet, kijk ‘m dan zeker even. (Of kijk het gewoon opnieuw.) Zangeres Dua Lipa vraagt talkshowhost Stephen Colbert of zijn geloof en zijn comedy raakvlakken hebben. En dit is wat hij erover zegt:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--