Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Verheij & Wiman in Abdij, trailer van Tolkien en Halík op tv

Deel:

Lazarus tipt deze week lezingen van Alain Verheij en Christian Wiman, Halík op tv, een doorkijkkerk en de veelbelovende trailer van Tolkien: over het leven van de beroemde schrijver. 

Alain Verheij & Christian Wiman in de Abdij

De Abdij van Berne heeft een interessante agenda: zo kun je morgen naar een lezing van Lazarus-blogger Alain Verheij, die vertelt over zijn boek God en ik en een workshop verzorgt. De lezing is in Heeswijk en begint om 14.30 uur. Meer info vind je hier.

Over een paar weken, op zaterdag 16 maart, is ook de dichter Christian Wiman te gast. Tijdens zijn lezingen zal Wiman praten over zijn boek Mijn heldere afgrond, dat in Nederland in 2016 verscheen. Ook zal zijn nieuwe boek Radicaal licht, gepresenteerd worden, waarin Wiman het verband tussen kunst en geloof onderzoekt. Naast Wiman is ook godsdienstfilosoof en theoloog Taede Smedes die middag te beluisteren. Hier vind je alle info over die middag.

Halík op tv

Afgelopen week was de Tjechische priester Tomáš Halík in Nederland. Kon je niet bij een lezing zijn? Morgenmiddag kun je hem zien in het tv-programma Jacobine. Zij praat met hem over zijn laatste boek Raak de wonden aan (lees hier alvast een fragment) en over secularisatie. De aflevering met Halík is morgen te zien  om 17.40 uur bij de NCRV op NPO 2 en je kunt ‘m natuurlijk later nakijken via NPO Start.

Kruisweg bidden

In de katholieke traditie is het gebruikelijk om tijdens de 40-dagentijd de kruisweg te bidden. Meestal gebeurt dat op vrijdag. Vind je het interessant om daar meer van te weten? Jezuiet Gregory Brenninkmeijer sj schreef prachtige kruiswegmeditaties voor Bidden Onderweg. Je kunt ze op Soundcloud beluisteren!

Kunstige doorkijkkerk

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Film over Tolkien

En er is een nieuwe trailer van Tolkien: de film over het leven van de beroemde schrijver. Vanaf 6 juni 2019 is de film in Nederland te zien.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--