Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: hommages aan Rachel Held Evans en Jean Vanier en Bible Art in Gouda

Het mooiste, interessantste uit de (inter)nationale media verzameld in Lazarus tipt. Met twee prachtige hommages aan Rachel Held Evans en Jean Vanier, Bible Art in Gouda en opvallend nieuws over de tweede IT-film…

Deel:

Chagall en Dalí in Gouda 

afbeelding
afbeelding.

In Gouda is een bijzondere tentoonstelling te zien: Bible Art. De expositie bestaat uit ruim 250 litho’s, gravures en tekeningen te zien, waarvan 40 van Salvador Dalí en 48 van Marc Chagall. Naast de werken van Dalí en Chagall bevat de expositie creaties van de Franse kunstenaars Gustave Doré en Gottfried Engelmann én de Duitse schilder en graficus Otto Dix. Ze zijn afkomstig uit een privé-collectie van de Duitse arts Heinz Ess. 
Bible Art is te zien tot 30 juni. Openingstijden en meer info vind je hier

Eerbetoon en nieuw boek Rachel Held Evans 

Eerder deze week berichtten we hier op Lazarus al over het verdrietige overlijden van de Amerikaanse schrijfster Rachel Held Evans. Schrijvers Sarah Bessey en Jeff Chu – met wie Rachel de Evolving Faith Conference organiseerde – schreven een ontroerend eerbetoon aan haar in The Washington Post: ‘Ze was nooit simpel ‘tegen’ iets. Als we Rachel echt moeten typeren was ze iemand die -geïnspireerd door Jezus’ liefde voor haar – ongelofelijke liefde gaf en zich onvermurwbaar inzette voor het goede voor iedereen, of ze het nu wel of niet met haar eens waren.’ Je leest het hier.

Rachels uitgever Harper Collins maakte deze week ook bekend dat haar laatste boek Wholehearted Faith gepland staat om in oktober 2020 uit te komen. 

Een levensveranderende ontmoeting met Jean Vanier 

Het overlijden van de Canadese filosoof Jean Vanier deze week maakte indruk. Vanier liet een geweldige erfenis achter: L’Arche: gemeenschappen waar mensen met en zonder beperking samenleven. In Religion News Service schreef journalist Cathleen Falsani dit prachtige verhaal: Hoe Jean Vanier mijn hart brak en mijn leven redde. Je leest het hier.

Contemplatieve kunst (maken) 

Makoto Fujimura is een Amerikaanse kunstenaar die op een bijzondere manier christendom en kunst combineert. Fuller Theological Seminary, waar hij o.a. doceert, heeft nu een serie video’s online gezet waarin Fujimura uitlegt hoe hij bijvoorbeeld mediteert op de Psalmen. Hij is ervan overtuigd dat we als mensen mede-scheppers zijn naast God en leert door zijn kunst opnieuw naar de wereld en naar God kijken. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tweede IT geschreven door christen 

Mocht je van het genre houden: de film IT:chapter two komt eraan. En wellicht verwacht je het niet, maar het script is geschreven door Gary Dauberman, een christen… Je leest er meer over in Relevant Magazine. De trailer van de film is echt heel eng, dus pas op. Op 5 september is de tweede IT te zien in de Nederlandse bioscopen. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--