Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Liefde2020 over liefde en seks, millenials & de kerk en portret Richard Rohr

Komende week wordt de liefde gevierd: bijvoorbeeld in de Nieuwe Poort. Er is een nieuwe kieswijzer waarmee je een passende bijbelvertaling vindt en er verschenen in de afgelopen week interessante artikelen over millenials & de kerk en schrijver Richard Rohr.

Deel:

Avond over liefde en seks

Aan de vooravond van Valentijnsdag organiseert het Veritas Forum een bijeenkomst over liefde, trouw en seks: Liefde2020. Je kunt die avond luisteren naar Esther Kluwer, hoogleraar duurzame relaties, seksuoloog Ellen Laan, relatietherapeut Cocky Drost en dominee en ondernemer Ruben van Swieten. En er zijn workshops: over daten, er is een meet & greet met een gouden bruidspaar, je kunt praktische sekstips krijgen en er is een workshop EFT, een relatietherapie die gericht is op verbondenheid tussen partners en ontwikkeld is door auteur en psycholoog Sue Johnson.

Liefde2020 wordt op donderdagavond 13 februari gehouden in De Nieuwe Poort in Amsterdam. De avond begint om 19.30 uur. Voor info en tickets kun je terecht op liefde2020.nl

Vind jouw bijbelvertaling

Welke bijbelvertaling past bij jou? Je kunt het nu uitvinden met een speciaal kieskompas dat je naar de juiste bijbelvertaling loodst: de Bijbelkieswijzer. Aan de hand van vragen kun je ontdekken welke vertaling het beste bij je past. De kieswijzer geeft inzicht in 9 vertalingen en is ontwikkeld door het Nederlands Bijbelgenootschap. Je vindt ‘m hier: debijbel.nl/kieswijzer.

Millenials & de kerk

Wat wil je kerkleiders meegeven? Het was de vraag die onderzoeker Ruth Perrin stelde aan Britse millennials (geboren tussen de vroege jaren 80 en half jaren 90). De antwoorden werden deze week gepubliceerd in een artikel in Church Times.

Perrin kreeg vier antwoorden:

1 Authenticiteit

2 Praat met ons

3 verbinding en gemeenschap

4 Iets om voor te leven

Je vindt het Engelse artikel hier. Vind je het prettig om het in het Nederlands te lezen? Blogger Gertine Blom vertaalde het en plaatste het op haar site.

PS Goed onderwerp? Houd dan Lazarus in de gaten: medio april komen we met een serie video’s van een kerkverlater die de weg terug naar de kerk zoekt.

Portret Richard Rohr

Franciscaan Richard Rohr is een van de belangrijkste geestelijk leiders van dit moment. Dat constateerde ook het Amerikaanse toonaangevende blad The New Yorker, waarin een uitgebreid portret van de schrijver/monnik staat. ‘Mensen zijn in de war en denken dat Richard een ‘deconstructionist’ is als ze hem horen praten over religie, vertelt Michael Poffenberger, directeur van het Centre for Action and Contemplation. ‘Maar wat hij doet is geen aanval op religie, het is een inleiding tot de heiligheid van alles.’ Het hele artikel lees je hier.

Rohrs laatste boek is ook verschenen in het Nederlands en vertaald door Daan Savert die er op onze site dit stuk over schreef.

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--