Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: LHBT’ers en de kerk, Narnia op Netflix en Bonhoeffer bij de BBC

Deel:

Lazarus tipt weer! Het beste/meest interessante van de afgelopen week voor je verzameld in één artikel. 

God <3 LHBT’ers

Het culturele Friese initiatief IepenUp hield deze week een avond met het thema God loves F*gs. Daar deelden Femke van Hettema en kerkelijk werker Robert Jan Nijland hun verhaal over de manier waarop een plaatselijke kerk omging met homoseksualiteit. Voor Femke een reden om het geloof vaarwel te zeggen. In deze video vertellen ze hun verhaal. Is het herkenbaar voor jou en wil je erover doorpraten? Neem dan contact op met Wijdekerk.nl of Verscheurd.nl: deze organisaties zetten zich in voor de acceptatie van LHBT’ers in de kerk.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bonhoeffer-masterclass

Nog op zoek naar een interessante podcast? Eind september wijdde de BBC een aflevering van In Our Time aan de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer. Diverse kenners (o.a. werkzaam aan Cambridge en Oxford) bespreken samen het leven en werk van een van de belangrijkste theologen van de 20e eeuw.

Hier vind je de uitzending.

Op zoek naar God

Een bijzonder artikel in het Amerikaanse New Republic: ‘A liberal’s search for God and faith in a divided country’. Het is een prachtig verhaal van schrijver Brian Mealer die als klein jongetje behalve over God en Jezus ook leert dat er demonen schuilen in de Troetelbeertjes en in het achterstevoren draaien van Stairway to Heaven. Hij vervreemdt van de kerk, maar gaat toch weer op zoek als zijn dochter vragen gaat stellen. En zo stuit hij op een bijeenkomst van The Liturgists … Lees het hier.

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--