Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: nieuwe afleveringen Café Lazarus, win kaartjes voor filmpremière en reli-lampen van Studio Job

In de decembermaand is Café Lazarus weer op de buis, win kaartjes voor een filmpremière of luister naar de nieuwe Theoloog des Vaderlands of de nieuwe Cohen. Lazarus tipt!

Deel:

Café Lazarus vanaf 1 december weer op de buis

Het duurt nog een week, maar dan opent Café Lazarus weer de deuren en zijn er weer verhalen te horen van mensen die werken aan een betere wereld. Zoals Don Ceder, de Amsterdamse advocaat en politicus, cabaretier Anouk Kragtwijk, foody en blogger Esther Weissman en Lazarus-blogger Lydia van Maurik. En is er muziek van onder andere Tim Knol, Ellen ten Damme en Karsu. En natuurlijk zijn presentator Marleen Stelling en barman Bright Richards ook weer van de partij.

Café Lazarus is zondag 1, 8, 15 en 22 december te zien op NPO 2 rond 23.40 uur. Maar je kunt de afleveringen natuurlijk ook nakijken via NPO Start.
 

Win kaartjes voor de première van telefilm Hemelrijken

Op maandagavond 2 december gaat de telefilm Hemelrijken in première in Hilversum. Hemelrijken vertelt het verhaal van de zussen Kelly (Jennifer Welts) en Samantha (Esmee van Kampen). Wanneer Kelly uit de gevangenis wordt vrijgelaten en terugkeert naar haar geboortewijk Hemelrijken in Eindhoven probeert ze een nieuwe start te maken. Haar zus Samantha doet alles om haar op het rechte pad te houden en gaat tot het uiterste om haar zusje te beschermen, ook als dat betekent dat ze zelf slachtoffer van de situatie wordt.

Vind je het leuk om bij de première te zijn in Vue Hilversum? Je kunt 2x2 kaarten winnen. Mail naar redactie@lazarus.nl ovv Hemelrijken
 

Nieuwe theoloog des Vaderlands

Vorige week is Samuel Lee gekozen tot de nieuwe theoloog des Vaderlands. Op onze site vertelde hij al hoe belangrijk het werk van Brian McLaren is geweest in zijn geloofsontwikkeling. In de podcast van het radio-programma Onderweg wordt Samuel geïnterviewd door Elsbeth Gruteke en leer je deze bijzondere man beter kennen.

Het evangelie volgens Studio Job

De donkere dagen komen er weer aan: dus wat licht kunnen we wel gebruiken. Het Dutch Design label Studio Job komt met een opvallende nieuwe lampenserie: Blow Gospel. Het zijn moderne glas-in-loodramen van religieuze taferelen uitgevoerd in acryl met blauw neon licht. De afbeeldingen hebben de knipoog die Studio Job aan al de ontwerpen toevoegt: Maria, Gabriel en Jezus worden omgeven door raketten, schroeven en insecten die ook in het andere werk van de ontwerpers terug te vinden is. ‘Get your daily dose of biblical funk

De lampen zijn er in drie uitvoeringen en verkrijgbaar vanaf € 220 via onder andere seletti.it

En wil je dit weekend lekker luisteren?

  • Er is postuum een nieuw album van Leonard Cohen uitgekomen: Thanks for the dance. Je vindt ‘m onder andere op Spotify.
  • En wist je dat ook Geestdrift Festival z’n eigen playlist heeft? Je vindt ‘m hier:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto boven: Don Ceder is een van de gasten van Café Lazarus. Fotograaf: Willem Jan de Bruin

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--