Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: nieuwe podcast Nadia Bolz-Weber, eigentijdse ikonen en docu Your mom and dad

Lazarus tipt een interessante docu over de invloed die ouders hebben. Verder het nieuws dat Nadia Bolz-Weber een podcast begint waarin mensen biechten en illustrator verkoopt eigentijdse ikonen aan je muur.

Deel:

Docu: hoeveel invloed hebben je ouders? 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vanaf het moment dat we geboren worden, spelen we een rol. Is die rol door onze ouders opgelegd of het indirecte gevolg van hun gedrag? Filmmaker Klaartje Quirijns onderzoekt in haar docu Your mum and dad hoe onvermogen en frustratie van ouders doorspeelt in het leven van kinderen en kleinkinderen…  Een boeiende docu die zeker de moeite van het kijken waard is. Je kunt de hele film kijken via NPO Start.

Eigentijdse ikonen van Jedi

afbeelding
afbeelding.

Jedi Noordegraaf (Studio Vandaar) is een getalenteerde illustrator/grafisch ontwerper. Hij ontwerpt tegenwoordig ook eigentijdse ikonen en heeft sinds kort ook een webshop op Etsy waar je zijn prints kunt bestellen. Ze zijn verkrijgbaar vanaf 60 euro op aluminium en canvas in verschillende afmetingen. Hiernaast zie je de ikoon van de drievuldigheid. 

Jedi’s webshop vind je hier

Nieuwe podcast Nadia Bolz-Weber

Schrijfster en Lutherse dominee Nadia Bolz-Weber begint een podcast: The Confessional. In de podcast zijn ‘lelijke biechtverhalen te horen van mooie mensen’. Nadia wil eerlijke verhalen delen over de lelijkste momenten uit het leven. Haar gasten vertellen eerlijk hoe ze tot hun daad gekomen zijn, wat ze ervan hebben geleerd en hoe ze veranderd zijn. ‘Een wasserette voor schaamte en geheimen’, aldus Nadia. Zodat andere mensen ervan leren. Ze praat o.a. met een filmster en voormalig lid van de Westboro Baptist Church. 

The Confessional is beschikbaar vanaf 21 april. 

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Christelijke meditatie-apps zijn booming 

Misschien ken je of gebruik je de meditatie-app Headspace om rustig te worden. Volgens de New York Times van deze week zijn ook de christelijke meditatie-apps in opmars, juist in deze tijd. De luistercijfers exploderen, zo zegt het artikel. Het gaat om de apps PrayOne minute pause en de katholieke HallowLees het artikel hier na, en wellicht past een van de drie ook wel goed bij jou.

PS De collega’s van EO Beam zijn een mooie actie begonnen om mensen die in de prostitutie werken en door de coronacrisis is acute geldnood komen te helpen. Hier vind je meer info en kun je een tikkie sturen: https://beam.eo.nl/coderood.

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--