Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Songs for Mary met Tim Knol & Maartje Wortel én online New Wine en Religious Pride

De tips van deze week bevatten een geweldige voorstelling in het Dominicanenklooster in Zwolle, online events, een podcast met twee schijfsters en lezenswaardige artikelen.

Deel:

Aanrader: Songs for Mary met Tim Knol en Maartje Wortel

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Snak je naar live muziek? Dan mag je dit niet missen: op zaterdag 5 september is er een bijzondere voorstelling in de Dominicanenkerk in Zwolle met singer-songwriter Tim Knol en schrijfster Maartje Wortel. Voorafgaand aan de voorstelling verblijven de beide kunstenaars in het klooster waar het getijdengebed en de gemeenschap hun ritme bepalen. Ze spreken met de broeders die er wonen, met een Maria-deskundige en brengen tijd door in de Maria-kapel. Op basis van die ervaring maken ze een unieke en eenmalige voorstelling: Songs for Mary. Ze treden hiermee in de voetsporen van onder andere Spinvis, Tangerine, Aafke Romeijn en Broeder Dieleman die vorige jaren met dit bijzondere project meededen.

Je kunt er bij zijn! Kaartjes kosten 17 euro en zijn hier te bestellen.

Hier zie je een eerdere versie van Songs for Mary met Spinvis:

Online New Wine Conferentie

De zomerconferentie van New Wine is weliswaar afgezegd, maar de organisatie heeft toch voor een online alternatief gezorgd: vanaf 18 juli kun je online video’s en materiaal vinden. Daaronder zijn onder andere filmpjes van Dave Bookless, directeur theologie bij A Rocha International. A Rocha is wereldwijde beweging van christenen die vanuit hun geloof zorgen voor de aarde. Vanaf zaterdag 18 juli vind je het op deze site.

Online Religious Pride 2020

Ook de Religious Gay Pride, onderdeel van de Amsterdam Gay Pride, is dit jaar afgelast, maar vandaag werd het speciale online programma bekend. Bij sommige activiteiten is het mogelijk om aanwezig te zijn, bij andere niet. Er zijn verschillende vieringen, een talkshow ‘trans en geloof’ en een viering en een speciale ‘tafeltijd’ picknick met dominee Alexander Noordijk. Zijn schrijnende verhaal, hoe hij heeft geworsteld met zijn homoseksualiteit en hoe hij meerdere malen ‘conversietherapie’ onderging, kun je hier lezen.

Wil je meer weten over de Religious Pride 2020, kijk dan op de Facebookpagina.

Podcast Sarah Bessey & Kate Bowler

Waar vind je dat punt waar je diepste pijn en je diepste hoop elkaar ontmoeten? De Canadese schrijfster Sarah Bessey spreekt erover met schrijfster Kate Bowler in de podcast Everything Happens. Sarah schreef de boeken Jesus Feminist en Miracles and Other Reasonable Things. De laatste is een indrukwekkend verslag van haar strijd om te leren omgaan met de lichamelijke klachten die ze overhield aan een auto-ongeluk. Kate kreeg jaren geleden de diagnose dat ze kanker had in een verregaand stadium en schreef hierover het prachtige Alles gebeurt met een reden – en andere leugens die ik koesterde. Het gesprek tussen de twee kun je hier lezen en beluisteren, maar ook via Spotify:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Leestips:

  • Het woord ‘cancelcultuur’ valt de laatste dagen steeds vaker. Christenen in Amerika hebben daar ruimschoots ervaring mee, zo blijkt uit dit stuk:
  • Kanye West kondigde aan als onafhankelijke kandidaat mee te dingen naar het Amerikaanse presidentschap. En dat doet hij niet in de laatste plaats omdat God hem daartoe heeft geroepen. Hier lees je het.

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--