Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: De Staat van God

Deel:

Welke rol speelt religie in Nederland? Over die vraag buigen Nederlandse topwetenschappers zich aanstaande dinsdagavond 27 juni in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Wij willen dit niet missen, vandaar de tip.

Steeds minder mensen in Nederland hebben iets met religie. Toch is religie overal: in de supermarkt, in het nieuws, op straat. En wat betekent die confrontatie met religie voor onze samenleving?

Dinsdagavond krijg je een serie korte colleges voorgeschoteld van Nederlandse topwetenschappers. Zoals Matthea Westerduijn die ingaat op het begrip joods-christelijk. Paul van der Velde legt uit hoe westers het boeddhisme is dat wij kennen. Godian Ejiogu legt uit wat religie en racisme met elkaar te maken hebben en Birgit Meyer gaat in op lichamelijkheid binnen religie. In totaal zijn er maar liefst 9 colleges en de avond staat onder leiding van ‘hokjesman’ Michael Schaap.

Kortom: in drie uur heb je de mogelijkheid om een stuk wijzer te worden en even buiten je bubbel te kijken. Voor €19,50 ben je erbij. Voor meer info en kaartjes: http://destaatvangod.nl

foto boven: AFP PHOTO / POOL / PHIL NIJHUIS

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--