Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Sunday Service met Michelle David & the Gospel Sessions, Vraag het een rabbijn & Nielson bij Adieu God?

Op de redactie hebben we weer een selectie gemaakt van het meest interessante nieuws dat we deze week tegenkwamen.

Deel:

Petitie om Mukwege te beschermen

Nobelprijswinnaar Dokter Denis Mukwege, gynaecoloog in de Democratische Republiek Congo, wordt opnieuw zeer ernstig bedreigd. Het schrijnende is dat hij op dit moment ook niet meer beveiligd kan worden doordat de vredesmissie Monusco haar taken heeft moeten staken.

Mukwege herstelt vrouwen die slachtoffer zijn geworden van brute verkrachtingen en vraagt wereldwijd aandacht voor bestraffing van deze misdaden. Stichting Vluchteling roept op om bescherming van deze bijzondere ‘Dr. Miracle’ zoals hij ook wel wordt genoemd en heeft een petitie gemaakt. Hier kun je die ondertekenen.

Sunday Service met Michelle David & The Gospel Sessions live

Michelle David & the Gospel Sessions houden aanstaande zondag weer een Sunday Service in Paradiso in Amsterdam. Je kunt online kijken, maar je kunt er ook live bij zijn: er passen 260 bezoekers in de zaal en er zijn nog kaarten (€ 17). Aanstaande zondag zijn songwriter Janne Schra en zangeres Lilian Vieira te gast.

De Sunday Service wordt gehouden op zondagmorgen 6 september om 11.30 uur, de zaal is open vanaf 10.30 uur. Meer info of tickets bestellen? Ga dan naar de website van Paradiso.

Vraag het een rabbijn

afbeelding
afbeelding.

Hoe ga ik om met mijn vervelende buurvrouw? Is vleeseten nog verantwoord? Ik voel me eenzaam in deze tijd van corona, wat kan ik doen? Het zijn zomaar wat vragen die je zou kunnen stellen aan… Een rabbijn! Daar krijg je de komende tijd namelijk de kans voor in het programma Vraag het een rabbijn.
De Joodse Programmering van de EO werkt momenteel aan deze nieuwe tv-serie en is op zoek naar de meest uiteenlopende kleine en grote persoonlijke vragen, levensvragen en dilemma’s. Iedereen mag een vraag stellen en je hoeft dus niet joods te zijn om mee te doen. In elke aflevering doen twee enthousiaste en gedreven rabbijnen hun best om deze vragen te beantwoorden, met als inspiratie uiteraard de eeuwenoude Joodse religieuze bronnen. Presentatie is in handen van dichter, schrijver en theatermaker Esther Porcelijn. Kun jij wel wat advies gebruiken? Stuur je vraag dan voor 15 september naar de redactie: joods@eo.nl.

Nielson bij Adieu God?

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Singer-songwriter Nielson groeide op in de Christelijk Gereformeerde Kerk, maar heeft die kerk gedag gezegd. Toch vindt hij zichzelf een gelovige jongen. ‘Het gegeven dat God bestaat is zonneklaar, alleen twijfel ik weleens aan details van de verhalen eromheen.’ Hij vertelt Tijs over zijn opa, de scheiding van zijn ouders en een moment dat grote impact op hem heeft gehad en waarna hij zich niet meer veilig voelde in de kerk. Op een kerkkamp lieten zijn vrienden hem namelijk keihard vallen.

De hele aflevering kijk je hier.

Het Groene Normaal

Alfred Slomp houdt zich al jaren bezig met duurzaamheid en schreef al eerder God in de supermarkt en SuperWaar. In zijn nieuwste boek Het Groene Normaal wil hij mensen inspireren om groener en duurzamer te gaan leven. Je vindt gesprekken met bijvoorbeeld Annemarthe Westerbeek, Reinier van den Berg, Carla Dik-Faber en Rikko Voorberg. Samen met het boek stelde hij ook een Groen Manifest op, dat christenen oproept om zich aan te sluiten bij de ‘wave’ van duurzaamheid die al langer bezig is. Wil je meer weten of het manifest lezen of ondertekenen? Dat vind je hier.  

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--