Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: theater ‘Smal Pad’, McLaren & Rollins naar NL en Stephen Colbert over het lijden

Lazarus tipt weer de meest interessante weetjes die afgelopen week voorbijkwamen. Zoals theatervoorstelling ‘Smal Pad’, lezingen van Brian McLaren en Peter Rollins en een ontroerend interview met de Amerikaanse talkshowhost Stephen Colbert.

Deel:

Theater: over de brede en de smalle weg…

afbeelding
afbeelding.

Op 6, 7, 8 en 9 september kun je de voorstelling ‘Smal Pad’ zien op het Amsterdam Fringe Festival. In deze theatervoorstelling houden Femke van Essen en Nannette Poortinga een pleidooi voor ruimte voor verschillende levensvisies. Het vertelt het verhaal van twee gereformeerde vriendinnen die de wereld willen bekeren, maar onderweg God kwijtraken en elkaar uit het oog verliezen.

Een theatervoorstelling over een christelijke opvoeding, de boze buitenwereld en sleutelmomenten waarop de één van God weg wil en de ander juist niet.

Met gebruik van storytelling, klassieke zang, lichte muziek, liturgische elementen en spoken word poetry komen ze tot een persoonlijke voorstelling waarin ze eerlijk zijn over de dingen waar vroeger niet over gepraat kon worden en gaan ze de taboes aan die ze zelf nog te doorbreken hebben.

Meer weten of wil je kaarten? Dan kun je hier terecht.

Brian McLaren naar Nederland!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wellicht heb je het al gelezen, maar ik tip het nog een keer: de Amerikaanse theoloog/schrijver Brian McLaren komt naar Nederland. Samuel Lee schreef deze week in een eerlijk blog hoe belangrijk Brian voor hem is geweest.

Ben je benieuwd? Je kunt twee lezingen van Brian bijwonen:

  • Op vrijdag 13 september spreek McLaren ’s middags in de VU in Amsterdam over ecologie, evolutie en geloof naar aanleiding van zijn nieuwste boek The Galapagos Islands. A spiritual journey. Info en aanmelden kan hier.
  • Op zaterdag 14 september is hij te gast bij de Foundation Academy waar hij spreekt over ‘The Changing Faces of Christianity’. Ook Stefan Paas is aanwezig om de veranderingen in het Nederlandse christendom te duiden. Meer informatie over deze dag vind je hier.

Peter Rollins op het Geestdrift Festival! 

Op zaterdag 9 november vindt het Geestdrift Festival 2019 plaats en nu al zijn er zeer interessante namen bekend gemaakt. De eerste namen die bekend zijn gemaakt zijn die van de Ierse filosoof Peter Rollins, die van filosoof, auteur en politiek activist Srećko Horvat (hij schreef een boek met Slavoj Žižek). Daarnaast is ook priester, schrijver en kunstenares Mpho Tutu aanwezig en de bijzondere theoloog/dichter en mensenrechtenactivist Pádraig Ó Tuama. 

Muziek is er van David Åhlén en de band Listener. 

Vanaf 1 september kun je kaarten kopen via de site van Geestdrift Festival

Rachel Held Evans: de C.S. Lewis van haar tijd

‘Rachel Held Evans was de C.S. Lewis van haar tijd’, schrijft Jason Byassee, professor homilitiek aan de Vancouver School of Theology in British Columbia. Rachel overleed plotseling in mei van dit jaar en na haar dood bleek o.a. door de #becauseofRHE hoe belangrijk ze was geweest voor veel mensen. ‘Ze was een van de grote vertalers van theologie, bruggenbouwers en sprekers van onze tijd. Ken je haar werk niet, zoek dan de Twitterhashtag #becauseofRHE op en bekijk de grote digitale kerk die ze plantte, met ontroerende getuigenissen van mensen die door haar werk Jezus wilden volgen, geroepen werden om een ambt te bekleden en hun wanhoop inruilden voor een liefde voor het leven.’

Lees het hele artikel hier.

Stephen Colbert over het lijden in deze wereld

Het filmpje ging vorige week al rond, maar het is te mooi om niet alsnog te delen: de Amerikaanse, katholieke talkhowhost Stephen Colbert gaat in gesprek met CNN-interviewer Anderson Cooper. Colbert verloor twee broers én zijn vader in een vliegtuigongeluk.  Cooper vecht tegen zijn tranen terwijl hij Stephen Colbert vraagt: ‘Je hebt gezegd dat je het meest hebt leren houden van de dingen in het leven waarvan je hoopte dat ze niet zouden gebeuren. En je zei ook nog: “Welke straffen van God zijn geen geschenk?” Geloof je dat echt?’

Dit is wat Colbert antwoordt:

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--