Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Inez van Oord, Adieu God? met Van Agt en podcasts

Deel:

Wil je wat interessants lezen, luisteren of kijken dit weekend? We hebben weer wat mooie tips voor je! 

Inez van Oord ontmoet Elsbeth Gruteke

Elsbeth Gruteke gaat morgenavond in het radioprogramma Onderweg in gesprek met Inez van Oord. Op Lazarus kon je al eerder iets over haar lezen en over haar nieuwste boek Rebible. Het boek schreef ze samen met haar broer, predikant Jos van Oord. Hij was vorige week te gast in het programma en het interview met hem kun je hier beluisteren.

De uitzending met Inez wordt uitgezonden op zaterdagavond 10 maart tussen 22 en 23 uur op NPO Radio 5.

afbeelding
afbeelding.

Podcast met Pete, Peter & Jen

De Amerikaanse theoloog Peter Enns (ook bekend van het boek Omdat de Bijbel het zegt) heeft een boeiende podcast. Je kunt ‘m volgen in iTunes, maar we tippen er even twee die wellicht interessant zijn voor jou. Samen met Peter Rollins sprak Pete over de Bijbel, hoe we van de Bijbel een heilig ding hebben gemaakt. En Peter Rollins vindt daar wat van.

En wat gebeurt er als je anders tegen de Bijbel aan gaat kijken? Overleeft je geloof dat? Pete spreekt erover met Jen the Hatmaker, een Amerikaanse blogger/schrijfster.

Meer afleveringen (o.a. met Brian McLaren) vind je hier.

Adieu God voor Dries van Agt?

Komende zondag beginnen er weer nieuwe afleveringen van Adieu God? Daarin is deze keer oud-premier Dries van Agt te gast. De 87-jarige oud-politicus vertelt met vuur hoe hij tegen God, Jezus en geloven aankijkt en wat zijn hobby, astronomie, daarop voor invloed heeft gehad. Adieu God?, zondagavond 11 maart om 23.35 uur.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Stop geweld tegen vrouwen

Hulporganisatie Tear voert wil met de speciale campagne ‘Resister’ geweld tegen vrouwen onder de aandacht brengen. Onlangs werden de resultaten van een onderzoek bekend:

1 Geweld tegen vrouwen komt net zoveel voor onder christenen als onder niet-christenen. 2 Bijna iedereen kent iemand die geweld heeft meegemaakt.
3 Een grote meerderheid van de ondervraagden wil beter worden in signaleren en handelen bij geweld.
Wil je weten wat jij of wat je kerk kan doen om kerken om geweld aan te pakken en te voorkomen? Kijk dan hier.

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--