Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Frances Young, aartsvaders in het theater en The Justice Conference

Deel:

Lazarus tipt een mooie lezing, boeiend theater en The Justice Conference, allemaal zeer de moeite waard!

Laat je inspireren door de vroege kerkvaders…

Ben je geïntereseerd in de woestijnvaders? Dan is deze lezing wellicht iets voor jou. De Britse theoloog Frances Young liet zich inspireren door de kerkvaders uit de eerste eeuwen van het christendom en ontdekte dat ze een verrassende boodschap hebben voor de 21e-eeuwse mens. Ze ontdekte dat de ideeën van deze vroegchristelijke denkers gebaseerd zijn op de bijbelse notie van schepping uit niets. Dit concept is nog steeds waardevol omdat het ons dwingt om na te denken over wat het betekent om mens te zijn. Want we zijn toch meer dan naakte apen? Na haar lezing gaat Frances in gesprek met religiewetenschapper Peter Nissen (die hieronder alvast uitlegt wie Frances is en wat haar specialisme is). 

De lezing More than nakes apes vindt plaats op dinsdag 17 april van 19.30 uur tot 21.00 uur in theaterzaal C van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Meer info vind je hier en je kunt je er ook aanmelden.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Mozes en Abraham in de theaters

afbeelding
afbeelding.

De komende maand staan de aartsvaders op het toneel in de Nederlandse theaters. Er is een voorstelling over Mozes, gespeeld door Helmert Woudenberg. ‘Mozes zet de huidige, door nood gedreven volksverhuizingen in een bijbels perspectief. Hoe is het om huis en haard te moeten verlaten, een onzekere toekomst tegemoet? Wat gebeurt er als de opluchting van het vertrek plaatsmaakt voor het wantrouwen waarmee de nieuwe omgeving je tegemoet treedt? Hoe pas je je aan? Hoe vind je rust, als je van onderdrukt volk opeens ongewenste vreemdelingen bent geworden?’
Hier kun je de speellijst van Mozes vinden.
Achter grote conflicten op deze aardbol gaan kleine verhalen schuil. Salam laat het verhaal zien waar het allemaal begon: het verhaal van Abraham en zijn zonen Isaak en Ismaël. Abraham wordt in de voorstelling Salam gespeeld door Jack Wouterse. Meer info en de speellijst van Salam vind je hier. Trouw had een gesprek met beide aartsvaders.

Mpho Tutu & Ann Voskamp op de Justice Conference

Het duurt nog even, maar op 27 oktober wordt er in Nederland weer The Justice Conference gehouden door ontwikkelingsorganisatie Tear. Deze week werden een paar namen bekend gemaakt van sprekers die je die dag kunt horen. Zo is dominee Mpho Tutu te horen, auteur en dochter van de Zuid-Afrikaanse oud-aartsbisschop Desmund Tutu. Ook de Canadese schrijfster Ann Voskamp komt naar Nederland en de Amsterdamse advocaat en politicus Don Ceder is te horen.  Allemaal zullen ze je inspireren aan de hand van het thema Love thy neighbour.

Wil je meer informatie of alvast een kaart boeken (je krijgt nu nog korting) dan kun je hier terecht.

En wil je meer weten over Mpho Tutu? Ze heeft een bijzonder verhaal, schreef met haar vader een boek over vergeving en vertelde erover in Het Vermoeden. Hier vind je de hele uitzending.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--