Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Tedje & Meijer, Verheij vs Cliteur en Shane Claiborne in Nederland

Deel:

Lazarus tipt een bijzondere 4-mei docu. En als je agenda nog leeg is, dan hebben we een aantal interessante ‘uitjes’: van een conventie met Shane Claiborne tot een debat tussen Alain Verheij en Paul Cliteur. 

4 Mei docu: Tedje en Meijer

afbeelding
afbeelding.

Deze docu mag je niet missen: Tedje en Meijer, de belofte van de liefde. Dit is het bijzondere verhaal van twee Joodse wezen. Zij overleefde de hel van Auschwitz, hij het trauma van 2,5 jaar onderduiken en ontmoetten elkaar na de oorlog op de Gemeentelijke Inhaalcursus voor Ondergedoken Kinderen (GICOL) in Amsterdam. Ze beloofden plechtig elkaar nooit meer los te laten. Tot op de dag van vandaag zijn ze samen: Tedje is dementerend, Meijer is slechthorend en slechtziend. ‘
Documentairemaakster Heleen Minderaa zocht naar het geheim van hun bijzondere liefde, maar stelde ook de vraag: welke prijs wordt daarvoor betaald, en door wie? En hoe gaan hun kinderen ermee om?

Tedje en Meijer is vanavond te zien om 23.00 uur op NPO2. En natuurlijk na te kijken via NPO Start.

Verheij vs Cliteur

Op dinsdagavond 8 mei is er een bijzonder debat in Maastricht. ‘Onze’ Alain Verheij gaat die avond in debat met Paul Cliteur, rechtsfilosoof, prominent atheïst en ‘geestelijk vader’ van FvD. Op uitnodiging van Veritas hebben ze het over ‘de (vermeende) culturele zelfmoord van het Westen’ en de plek van religie in de Westerse cultuur.

Het debat vindt plaats op dinsdag 8 mei om 20.00 uur in de St. Janskerk (op het Vrijthof) in Maastricht. Meer info vind je hier.

Shane Claiborne & Erik Borgman op Voorjaarsconventie

Shane Claiborne, Erik Borgman en oud-katholieke priester Louis Runhaar: ze zijn allemaal komende week aanwezig op de Voorjaarsconventie van CWN, een werkgemeenschap die bestaat uit christenen uit diverse tradities. Shane Claiborne is donderdag en vrijdag aanwezig en zal spreken over ‘de tegencultuur van het Koninkrijk van God’, wat betekent het radicaal navolgen van Jezus nu in de praktijk van je leven? Erik Borgman spreek zaterdagochtend over ‘ongehoord ontembaar’: ook wij zullen ongehoorde dingen weten te zeggen als wij ons opnieuw door Jezus laten aanspreken. Meer informatie én een uitgebreid programma vind je op de site van CWN.

En zoek je nog andere goede uitjes deze week:

Donderdag 10 mei is ook de boekpresentatie van Alain Verheij, met o.a. Yvonne Zonderop en Broeder Dieleman in Rotterdam

Vrijdag 11 en 12 mei is de albumpresentatie van The Bowery in Amersfoort

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--