Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt deze week….

Deel:

Omdat het leuk is om mooie dingen samen te ontdekken, willen we jullie wekelijks tippen. Tips van lezers, het Lazarusteam en Lazarusbloggers. Over muziek, artikelen, films, boeken: kortom alles wat je leven leuker en vooral rijker maakt. 

Hardy Wellenberg: Ik was bij een concert van de in Nederland nog vrij onbekende Canadese singer-songwriter Peter Katz. Tijdens dit concert speelde hij het nummer Lay it on me. De tekst is eenvoudig maar zeer aangrijpend:

When you lock the doors up and there’s no more getting in
When you ‘er in the water and forgotten how to swim
When your hands they get too heavy
I will take the weight you’re carrying

Lay it on me, Lay it on me

Cause i would rather take your pain
Than to watch you hurting
I would rather take your pain
Than to watch you hurting

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Reinier Sonneveld: ‘Het zijn net mensen’ en ‘Dit kan niet waar zijn’- schrijver Joris Luyendijk hield een heuse preek in de Dutch Church in Londen… (Link via Blendle)

Krantenartikel Verbijsterde monnik in Londen

Johan Trip: We zijn het zo gewend: onze smartphone pakken als we moeten wachten. Daar had De Correspondent dit interessante stuk over. En daar kwam ik Lazarus ook tegen: de smartphone is ook wel ‘Lazarusmachine’ genoemd omdat hij ‘dode’ tijd tot leven wekt…

Artikel Correspondent smartphones

Marieta van Driel: Afgelopen zaterdag bezocht ik in het Groninger Museum de tentoonstelling met sculpturen van Joost van der Toorn. Grappig en verwarrend, met een opvallend religieus randje: zoals Europa waar hij de kerk zo heeft vervormd dat er een soort wapen ontstaat met traan of snottebel eraan. En Church’ without Christ waar de kerk onbereikbaar op een hoge rots staat. De tentoonstelling is nog te zien tot 8 januari 2017.

afbeelding

Ook een leuke tip die je wilt delen? Stuur ‘m naar redactie@lazarus.nl!

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--