Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: lhbt-kerkdienst, lezingen Gioia, Halík en Wiman

Deel:

Lazarus tipt: een bijzondere lhbt-kerkdienst, bijeenkomsten met Stefan Paas, Luigi Gioia, Tomáš Halík en Christian Wiman. En een opmerkelijke uitspraak van een welvaarts-televangelist Joyce Meyer… 

Lhbt? Welkom in de kerk na Nashville

Christen zijn en lhbt’er is geen tegenstelling en iedereen hoort welkom te zijn in de kerk. Daarom wordt er op zondag een bijzondere bijeenkomst gehouden in de Rotterdamse Andreaskerk, waar de lutherse gemeente aan meewerkt en stichting Wijdekerk. Daarin wordt het gesprek aangegaan en er is inspiratie door muziek en verhalen om elkaar ‘te bemoedigen en aanvaarden in de liefde van Jezus Christus.’ Meer weten? Ga naar deze Facebookpagina.

Van God los

Aanstaande maandagavond 14 januari is er een interessante avond in de Amsterdamse Balie over religie: Van God Los. Met onder andere Stefan Paas, SCP-onderzoeker Joep de Hart, Gerko Tempelman en Ibtissam Abaaziz. De insteek is: als het geloof in traditionele religies in Nederland afneemt, wat blijft er dan over aan religieuze waarden? En welke vormen van zingeving zijn ervoor in de plaats gekomen? Hoe houdt een samenleving zichzelf bij de les in een tijd van secularisatie? De avond begint om 20.00 uur.

Meer info vind je hier.

Lezingen Luigi Gioia, Tomas Halik en Christian Wiman

Er komt een aantal zeer interessante sprekers naar Nederland, zeker even de moeite waard om alvast in je agenda te noteren.

– Op vrijdag 8 februari geeft de Benedictijner monnik, theoloog en schrijver Luigi Gioia een lezing in de Zwolse Plantagekerk over het onderwerp ‘God ervaren in gebed’. Luigi schreef hierover al een prachtig boek waarvan je hier een fragment kunt lezen. De avond begint om 20 uur en alle info vind je hier.
Kun je er niet bij zijn, dan heb je de dag erna op 9 februari een herkansing: dan geeft Gioia om 14.oo uur een lezing in de Abdij van Berne in Heeswijk. Voor informatie en reserveringen kun je hier terecht.

– De Tjechische priester/filosoof Tomáš Halík komt op 4 en 5 maart voor een lezingen naar ons land. Die maandagavond spreekt hij in Den Haag bij De Zinnen over ‘Church as field hospital; crisis and renewal of faith‘. Voor info en aanmelden kun je hier terecht.
Een dag later, op dinsdag 5 maart, is hij in Nijmegen op de Radboud Universiteit waar hij spreekt over ‘How to deal with misery‘. De info vind je hier.

– Dichter Christian Wiman komt op woensdagavond 13 maart naar Nederland. Hij spreekt opnieuw over zijn boek Mijn heldere Afgrond (hier vind je een leesfragment). Na de lezing zal theoloog Erik Borgman met hem in gesprek gaan. De info over deze avond vind je ook op de site van DeZinnen.

Joyce Meyer vs welvaartsevangelie

En deze wilde ik je toch niet onthouden. De populaire Amerikaanse televangelist/schrijfster Joyce Meyer postte deze opmerkelijke Instagram-post waarin ze afstand neemt van het ‘welvaartsevangelie’, dat ze eerst toch vol vuur leek uit te dragen. Ze zegt in de video: ‘Nergens in de Bijbel wordt beloofd dat we geen moeilijkheden zullen hebben. Hoe veel geloof je ook hebt, moeilijkheden in je leven kun je niet ontlopen.’

How do you balance having problems and having enough faith? Watch Joyce explain above…it could help set you free! #JoyceTeaching #balance #freedom #GoodWord

Een bericht gedeeld door Joyce Meyer (@joycemeyer) op 7 Jan 2019 om 5:30 (PST)

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--