Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: boek van Lisa Gungor, een gulle loterijwinnaar en een podcast met Justin Welby

Deel:

Lazarus tipt de laatste keer voor de vakantie: een nieuw boek, wat antigif tegen cynisme, een site waar je uitgezette families kunt volgen en een bijzondere podcast van aartsbisschop Justin Welby (die andere geestelijke van de bruiloft van Harry en Meghan).

Info over uitgezette families

Naar aanleiding van het uitzetten van de familie Andropov, is de site uitgezet.nl in het leven geroepen. Daar kun je uitgezette families volgen en hen financieel steunen om hun leven weer op te bouwen. De site is een initiatief van de PopUpkerk van Rikko Voorberg. Op dit moment is een crowdfundactie voor de Andropovs bezig: het idee is om 10.000 euro voor hen op te halen. Je kunt nog bijdragen.

Gulle gever

Behoefte aan wat antigif tegen cynisme? Kijk dan zeker even het onderstaande filmpje van de Canadese Rachel Lapierre. Rachel is een voormalige beauty queen en won in 2013 de loterij: 1000 dollar per week levenslang kreeg ze erbij. Maar Rachel besloot om het niet zelf te houden: ze geeft het weg. Ze heeft er zelfs een stichting voor opgericht: Le Book Humanitaire. ‘Geld is geld’, zegt ze BBC News. ‘Je hebt niets als je wordt geboren en als je doodgaat, ga je met niets. Je gaat met je herinneringen.’ Kijk zeker even haar inspirerende verhaal.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Justin Welby over de kerk & beperkingen

Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury, heeft verteld dat hij nog nooit gebeden heeft voor zijn dochter Ellie die een beperking heeft. Volgens hem is haar handicap onderdeel van haar en is ze ‘ze waardevol is zoals ze is’. Wel bidt hij dagelijks voor zijn andere dochter, Katherine, die lijdt onder depressie en angsten. Welby was te gast in een BBC podcast waarin hij dieper inging op het omarmen van mensen met beperkingen en psychische aandoeningen door de kerk.

Boek Lisa Gungor

Lisa Gungor (de helft van de band die ze samen met haar man Michael vormt) heeft een boek geschreven: The Most Beautiful Thing I’ve Seen. Ze vertelt in het boek haar verhaal over geloofstwijfel, de periode dat haar man zijn geloof kwijt was, het overlijden van een vriend en over haar dochter met Down, die een ernstige hartaandoening heeft. Toch hebben al deze heftige gebeurtenissen haar niet ontmoedigd, maar gesterkt. Ze vertelt erover in de Liturgists Podcast en hieronder vind je de boektrailer.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--