Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: muziek van blogger Laurens en de fan fiction van het christendom…

Deel:

Lazarus tipt deze week muziek, een lekkere lezing én een filmpje dat je op een heel nieuwe manier naar de eerste christenen laat kijken. Veel plezier! 

Liedjes van Laurens

Blogger Laurens Collée is niet alleen schrijver, hij schrijft ook liedjes en zingt ze. Afgelopen jaar woonde hij een tijd op het Groningse landgoed Oosterhouw. De verhalen en de mensen die hij daar tegenkwam verwerkte hij in zijn liedjes. Samen vormen ze het album Tegen de Keer en je kunt het nu op Spotify luisteren.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Goed eten met filosoof Michiel Korthals

De Radboud Universiteit in Nijmegen heeft dit najaar een aantal interessante lezingen. Ze trappen af met een lezing over goed eten op donderdag 30 augustus met filosoof Michiel Korthals. De mens is een kokend wezen. Het verbouwen en bereiden van voedsel maakt ons tot mens. Maar kijk om je heen en je ziet dat de omgang met ons voedsel is doorgeslagen. Goed eten is meer dan zo gemakkelijk mogelijk je maag vullen. Weet jij nog wat je eet? En is het nodig om je hier mee bezig te houden? Ja, zegt filosoof Michiel Korthals. Kom en leer hoe goed leven, goed boeren en goed eten ten diepste met elkaar verbonden zijn.

Nieuwsgierig? Meer info vind je hier.

Fan Fiction van het christendom

Ooit gehoord van de Handelingen van Johannes of het Evangelie van Nicodemus? In de vroege christelijke kerk gingen heel wat van deze geschriften rond. Maar hoe zijn ze ontstaan? Waarom hebben de eerste christenen deze geschreven? Andrew Mark Henry van Religion for Breakfast probeert het uit te leggen aan de hand van Star Wars.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--